-
- 14.08.2023, 10:00
Закарпатські кавуни замінять південніСправжнім брендом та візитівкою Херсонщини стали кавуни й дині. На жаль, через воєнні дії в регіоні та тимчасову окупацію уже другий рік поспіль продукція тамтешніх фермерів не представлена на ринку -
- 14.08.2023, 09:13
«Сприймаю бджіл як Божі створіння»Володимир Кіс із мальовничого прикарпатського села Тростянця Калуського району майже пів століття свого життя присвятив пасічництву. Тепер він — власник племінного бджолорозплідника, водночас є співзасновником Гільдії медоварів України, очолює Долинське братство карпатських бджолярів -
- 11.08.2023, 11:00
Полонинська зупа, гугля, буляники, тарчані пироги…Правдиві бойки відроджують автентичні страви -
- 04.08.2023, 14:00
Що їсти після 40?Якщо до 40 років ви чи ваші рідні не зайнялися своїм харчуванням, то саме час почати. На цьому наголошує нутриціолог зі Львова Ольга Дорош і каже: «Після 40 років змінюються наші харчові потреби, ми втрачаємо м’язи, більше схильні до дефіцитів, зокрема кальцію, маємо меншу активність. Усе це впливає на наше самопочуття та зростає ймовірність захворювань» -
- 28.07.2023, 13:00
На малородючій ділянці висадив фундукРаніше Олександр Батьковець із Новороздільської ОТГ Стрийського району вирощував гречку та інші традиційні сільськогосподарські культури. Однак останнім часом вирішив закласти фундуковий сад (адже тепер є попит на таку продукцію) -
- 28.07.2023, 12:21
Любов до землі полегшує роботуП’ятнадцять років тому, вчергове приїхавши із закордонних заробітків, 37-річний житель села Кути Стрийського району Орест Мажак зрозумів, що хоче жити вдома, бачити, як підростають діти. Маючи досвід роботи в сільському господарстві, чоловік започаткував невеликий сімейний бізнес — утримував трьох корів та вирощував овочі -
- 23.07.2023, 10:00
Коли набридла «паперова» робота, взялася за роботу для душіГотує за власними, особливими рецептами -
- 18.06.2023, 10:00
Напекли тортів — придбають автомобілі на фронтУ Жовтанецькій територіальній громаді на Львівщині на шкільних ярмарках з нагоди Міжнародного дня захисту дітей учні зібрали на ЗСУ понад 150 тисяч гривень. Зібрані кошти спрямують на придбання автомобілів для захисників із Жовтанецької тергромади -
- 14.06.2023, 13:00
Спаржа — королева ділянкиЦьогорічний сезон спаржі (інша назва — аспарагус) уже завершується. Через погодні умови й війну він був непростим. Однак, попри все, згадана культура набуває все більшого поширення в Україні -
- 11.06.2023, 11:00
На Золочівщині працює волонтерська кухня. Ліплять вареники, крутять голубці, печуть хліб та печивоУ селі Луговому Заболотцівської ОТГ Золочівського району на Львівщині на третій день повномасштабного вторгнення у місцевому дитячому садочку відкрили волонтерську кухню. Відтоді тут готують різні смаколики для наших захисників та мешканців прихистку у госпісі, який евакуювали у сусіднє село Заболотці зі Сіверська, що на сході України -
- 30.05.2023, 14:00
Менше цукру, солі, хліба, більше овочів, м’яса та рибиУ Меденичах учні ліцею готуватимуть за рецептурами Євгена Клопотенка для 15 навчальних закладів ОТГ -
- 26.05.2023, 17:00
Гончарний дивосвіт творчого подружжяГлиняні горнята, глечики, миски, кухлі, чаші, свічники, дзвоники… Ці та інші рукотворні вироби недавно представили у Львові на ярмарку народних ремесел Сергій і Світлана Погонці з Вінничини -
- 26.05.2023, 15:00
Овочі від громади — дітям та воїнамРаніше в Опішнянській громаді тепличний напрям не був розвинений. Однак із початком війни тутешні мешканці вирішили освоїти цю нішу -
- 26.05.2023, 13:53
Уся продукція — лише органічнаЯкщо тепер багато фермерів для підвищення врожайності використовують різноманітні хімічні засоби, то Андрій Калиняк, навпаки, робить акцент саме на органічній продукції. У цьому бачить неабияку перспективу -
- 23.05.2023, 12:00
Благодійний ярмарокЗібрали понад 145 тисяч гривень -
- 16.05.2023, 12:11
Сто страв зі ста рослинУ Львові встановили новий рекорд України -
- 13.05.2023, 12:00
Спаржа любить тепло і вологуРаніше Лілія Курган працювала маркетологом зі збуту продукції. Згодом спробувала вирощувати цікаві культури й сама. Зокрема, у 2018 році взялася за спаржу, яка останнім часом набуває все більшого попиту. Розпочинала з чотирьох рядочків. Тепер у селі Чижках, що неподалік Львова, новинкою зайнята чимала площа -
- 12.05.2023, 14:00
Із люфи буде натуральна губкаХоча Тетяна та Володимир Жданови не аграрії (чоловік — підприємець, а дружина — дитячий невролог), однак чотири роки тому у селі Каїрах Херсонської області почали вирощувати незвичну для загалу люфу -
- 09.05.2023, 13:00
Юшка по-скадовськи, еклери — від кримчан, кава — від херсонцівНа виставці-ярмарку «Львів — Місто міст» збирали кошти для купівлі дронів -
- 02.05.2023, 13:00
«Моє завдання — приготувати смачно з того, що є»Переконаний відомий шеф-кухар, який зараз на передовій -
- 27.04.2023, 14:36
На лузі пастимуться… буйволиСвого часу Олег Сович займався розведенням папуг, фазанів, павичів, декоративних качок, горлиць, амадинів, цуценят та іншої живності. Тепер у нього з’явилася мрія створити буйволину ферму -
- 22.04.2023, 10:00
«У чуже просо не сунь свого носа»2023-ій ООН оголосила у світі роком пшона -
- 11.04.2023, 12:06
Великодній проєкт «Паска Нескорених»Кошти від продажу підуть на закупівлю дронів -
- 08.04.2023, 10:00
Перед Великоднем — майстер-класНавчають пекти і прикрашати паски, майстерно фарбувати крашанки -
- 30.03.2023, 12:00
«Кулінарні батальйони» на ВінниччиніУсю продукцію вакуумують -
- 23.03.2023, 11:00
Артишоки, морський язик, фрикасе з орябків…Рецепти з давніх рукописів — у новій книзі -
- 16.03.2023, 11:00
У Шешорах готують на фронт, навіть коли немає світлаНа невеличкій кухні у 150-літній будівлі школи в карпатському селі Шешорах (Косівський район Івано-Франківщини) з перших днів війни готують для воїнів Збройних сил України. Зокрема, смачну випічку, яку везуть передову -
- 10.03.2023, 13:00
Огірки вирощує з розсадиРаніше Інна Антонюк разом із чоловіком Ярославом жили у Тернополі. Але згодом переїхали до села Кобзарівки, що неподалік обласного центру. І тут активно взялися за працю -
- 09.03.2023, 13:00
«Ситий воїн — сильний воїн»Жителі Яворівської громади відправили ЗСУ чергову партію домашніх частунків -
- 02.03.2023, 12:00
Кулінарний фронт львівського СиховаЕнергетичні батончики, печиво й медівники