Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Овочі від громади — дітям та воїнам

Раніше в Опішнянській громаді тепличний напрям не був розвинений. Однак із початком війни тутешні мешканці вирішили освоїти цю нішу

У комунальній теплиці Опішнянської громади щедро вродили огірки. Фото з архіву Опішнянської ОТГ.
У комунальній теплиці Опішнянської громади щедро вродили огірки. Фото з архіву Опішнянської ОТГ.

У зведеній на терито­рії села Попівці тепли­ці першого (пробного) року висадили зелень — ци­булю, салат, петрушку, кріп, кінзу, базилік. Значну час­тину вирощеного отримали місцеві дитсадки та школи.

Нинішнього ж сезону сельчани спробували взяти­ся за огірки. Ще наприкінці зими висіяли насіння у напо­внені торфом стаканчики. А в середині березня отриману розсаду (майже 700 штук) висадили в ґрунт.

Доглядає за рослинами місцева жителька Тетяна Тен. Вона поливає рядки, підв'язує огудиння до на­тягнутих шнурків. Водночас обриває вусики, аби нада­ремно не використовували поживні речовини.

Тепер уже настала пора збирати врожай. Результа­ти доволі втішні, адже щодня плодів більшає. До речі, вони екологічно чисті, бо кущики не підживлюють хімічними засо­бами. Натомість завезли гній, який лишився після ферми.

Таку безпечну та смачну городину жителі насамперед відправляють нашим захис­никам на фронт. Також пере­дають її закладам освіти, що функціонують на території громади.

Окрім того, у комуналь­ному підприємстві висадили помідори. Тож із нетерпінням очікують результатів своєї праці.

Зрештою, ентузіасти і на цьому не думають зупиня­тися. У подальших планах — облаштувати ще чотири теплиці. Зараз виготовляють проєктно-кошторисну доку­ментацію та шукають кошти на будівництво.

Схожі новини