Кухня
-
- 29.03.2025, 11:00
Хрін — ліки для мозку, серця та кістокХрін — це не просто гостра приправа, а справжній суперфуд, що має широкий спектр корисних властивостей. Його використовують у народній медицині, косметології та кулінарії. Ця рослина містить безліч корисних речовин, які сприяють зміцненню здоров’я та профілактиці багатьох захворювань -
- 23.03.2025, 11:00
Що додати до раціону, аби зберегти гостроту зору — морепродукти, моркву, горіхи і яйцяЄ продукти, які позитивно впливають на здоров’я очей. І це не лише чорниця! Корисні для очей продукти поділяють на три групи залежно від того, яка саме речовина на це позитивно впливає -
- 22.03.2025, 11:00
«Французький парадокс»: малі порції, натуральні продукти і келих червоного винаСвіт страждає від кризи ожиріння, а французам вдається залишатися стрункими, хоч вони постійно їдять тістечка з круасанами -
- 16.03.2025, 11:00
Корисні чипси: з овочів — для перекусу, з фруктів — для десертівАпетитні хрумкі чипси — найпопулярніший снек, чи то посиденьки у компанії, чи перегляд фільму. Про шкоду такого перекусу знає багато хто, а ось відмовитися від нього під силу не кожному. Приготувати чипси можна й у домашніх умовах, щоб вони перейшли з розряду шкідливої їжі у корисну закуску -
- 15.03.2025, 11:00
Сочевиця — справжній суперфуд: покращує роботу серця, підтримує здоров’я судин, знижує цукор у кровіСочевиця відома з давніх-давен. Вона була популярною у Стародавньому Єгипті, а в Греції повсякденною їжею простого народу. Цей вид бобових багатий на макро- та мікроелементи, корисні для функціонування всіх систем організму. Фосфор, кальцій, калій, мідь, хром, фтор, цинк, марганець, омега-3 у її складі роблять сочевицю справжнім суперфудом -
- 14.03.2025, 13:48
Морквяні котлети з манкою: ніжний смак із яблучною ноткоюАроматні, м’які всередині та з апетитною скоринкою — ці морквяні котлети з манкою стануть чудовим варіантом для легкого сніданку чи перекусу. Завдяки яблукам вони мають приємну кислинку, а кориця додає особливого аромату -
- 14.03.2025, 13:46
Рисові котлети: хрусткі, ніжні та прості у приготуванніЛегкі, ароматні та золотисті - ці рисові котлети стануть чудовою альтернативою традиційним м’ясним стравам. Завдяки обсмаженій моркві та цибулі вони мають приємний смак і ніжну текстуру. Подавайте їх з улюбленим соусом або салатом — і насолоджуйтеся корисною домашньою стравою! -
- 14.03.2025, 13:44
Золотисті картопляні котлети зі смаженою цибулею: смак домашнього затишкуХрусткі зовні, ніжні всередині - ці картопляні котлети зі смаженою цибулею стануть чудовим доповненням до сімейного обіду. Їх можна подавати зі сметаною або зробити ще смачнішими, додавши грибну начинку. Спробуйте приготувати — і ця страва неодмінно стане вашою улюбленою! -
- 14.03.2025, 13:39
Пісні котлети з червоної квасолі та кукурудзи: смачно, корисно, простоХочете приготувати корисну та ситну страву без м’яса? Пісні котлети з червоної квасолі та кукурудзи — чудова альтернатива! Вони мають ніжну текстуру, насичений смак і чудово поєднуються з овочами чи соусами. Готуємо їх у духовці або на сковороді - обирайте на свій смак! -
- 09.03.2025, 11:00
Як постити без стресу для організму? Додати у раціон бобові, горіхи, насінняЗ понеділка, 3 березня, розпочався Великий піст, який триватиме до 19 квітня, бо Великдень цього року припадає на 20 квітня. Упродовж сорока днів віруючі утримуватимуться від тваринної їжі -
- 08.03.2025, 11:00
Авокадо — джерело чоловічої сили: зміцнює нервову систему, відновлює діяльність серця та судинБагато хто вважає авокадо фруктом, хоча насправді з ботанічного погляду це ягода. Авокадо багате на поживні речовини, яких не вистачає у раціоні багатьох людей: магній, вітаміни B6, C, E і фолієву кислоту. Лише половинка авокадо містить 10% денної норми калію -
- 02.03.2025, 11:00
Як зміцнити судини? Їсти більше зелені, овочів і фруктівПідтримування здоров’я судин — ключове завдання для усіх літніх людей. Які продукти варто включити до раціону? -
- 01.03.2025, 11:00
Пророщені зерна — найкорисніша весняна їжаЧудовий спосіб покращити свій тонус, позбутися авітамінозу і набратися сил — почати їсти проростки. Їх можна виростити власноруч -
- 27.02.2025, 18:00
Спіральки з цвітною капустою та зеленим соусом: легка і корисна страваПоєднання ніжної запеченої цвітної капусти, ароматного зеленого соусу з базиліком і хрусткого фундука робить цю страву справжньою знахідкою для поціновувачів здорового харчування. Проста у приготуванні, але насичена смаком, вона чудово підійде як для буденного обіду, так і для вишуканої вечері -
- 27.02.2025, 17:00
Квашена капуста з грибами: традиційна страва з насиченим смакомАроматна, пряна та ніжна квашена капуста з печерицями — чудовий гарнір або самостійна страва, що зберігає найкращі традиції української кухні. Поєднання спецій, духмяного перцю, лаврового листа та грибів надає їй глибокого смаку, а довге томління робить особливо соковитою