Передплата 2024 «Добра кухня»

Благодійний ярмарок

Зібрали понад 145 тисяч гривень

Благодійний ярмарок
Благодійний ярмарок

Горішки, піцу, галяретки і панакоту, шарлотку, булочки і пиріжки, піци, сосиски в тісті, канапки, млинці, макаруни і кекси, різноманітні пляцки і шматочки тортів можна було придбати на благодійному ярмарку у Львівській СЗШ № 30.

Подія відбулася на подвір'ї школи, було зручно усе роздивитися і придбати те, що сподобалося. Учні разом із вчителями і батьками підійшли по-особливому, креативно.

Завітали на ярмарок й випускники школи, запрошені гос­ті. Усіх об'єднала одна мета — зі­брати кошти для випускників школи, які воюють у 82-й брига­ді і захищають наш спокій. У під­сумку разом зібрали понад 145 тисяч гривень.

Під час благодійного ярмарку відбувся святковий концерт, різ­ні майстер-класи, квести та бан­си для учнів початкової школи.

У школі зазначають: «Волон­терство — велика робота! Щира подяка усім за те, що виховують майбутнє нашої країни на за­садах високої моралі, духовних цінностей і національної свідо­мості!».

До заходу долучилися спі­вак, композитор Сергій Котов­ський та представники культур­но-мистецького центру «Острів дитинства», музикант Назар Па­піж, співачки Тетяна Замрій, На­талія Яремків, співак, заслуже­ний артист України Володимир Кудовба та представники мис­тецького центру FORA Art Cerntr, управління освіти Львова, депу­тат Львівської міської ради Ро­ман Грицевич.

У День міста СЗШ № 30 разом з іншими школами провела бла­годійний ярмарок «Кожному ба­тальйону по дрону» — під таким гаслом збирали кошти на відпо­відну техніку для 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Батьки, діти, учителі, усі небайдужі зібра­ли 114 тисяч 140 грн. Загалом на 6 локаціях міста під час благодій­ного ярмарку зібрали понад 1,2 млн грн.

— Добре, що зараз більшість навчальних закладів долуча­ються до такої ініціативи — під­тримати наших захисників. ЗСУ потрібна наша фінансова під­тримка, а для сімей таке дозвіл­ля доречне і вчасне. Тож, думаю, будуть ще ярмарки, до яких ми обов’язково долучимось, — за­значає Надія Юрчук — мати шко­лярки Вікторії.

Брауні з сиром і вишнями

Для тіста: 100 г чорного гіркого шоколаду, 120 г мас­ла, 2 сирі яйця, 50 г цукру, 150 г борошна, 1 ч. ложка (без гірки) розпушувача, ва­нільний цукор, дрібка солі.

Для крему зі сиру: 300 г м’якого домашнього сиру, 2 сирі яйця, 100 г цукру, 300 г вишень, трохи вершко­вого масла — для змащуван­ня форми.

Тісто. Шоколад поламати на шматочки і разом із вершко­вим маслом, помішуючи, роз­топити на водяній бані. Збити міксером яйця з цукром, в кінці додати дрібку солі і ванільний цукор. У суміш додати остиглу шоколадну масу і переміша­ти. Всипати просіяне пшенич­не борошно із розпушувачем і знову перемішати.

Крем. У домашній сир до­дати яйця, цукор і перемішати (міксером або блендером) до гладкої однорідної маси.

Форму змастити маслом і викласти, розрівнюючи, трети­ну шоколадного тіста, потім по­ловину сирного крему, поло­вину вишень і знову чергувати тісто з кремом і вишнями. Верх­ній шар — шоколадне тісто. Ду­ховку нагріти до 180°С градусів і випікати пиріг 40−50 хв. Потім вийняти його з духовки і дати охолонути. Вийняти з форми, розрізати на шматочки.

Пряники з медом «Язики»

1 склянка кефіру, 1 ст. ложка негашеної соди, 1 склянка цукру, 2 ст. ложки меду, 2 ст. ложки олії, 800- 900 г борошна, ванілін — до смаку.

До помадки: 1 білок, 100 г цукру.

Змішати кефір і соду, дати настоятись 2 хв. До розчину додати решту інґредієнтів, до­бре розмішати. Додати борош­но і замісити тісто. Залишити на 30 хв. Сформувати печиво подовгастої форми та розка­чати кожне. Деко змастити олі­єю, викласти «язики», випікати у духовці за температури 200°С до рум’яного кольору, близько 20 хв. Ще гарячі пряники змас­тити помадкою. Можна поста­вити «язики», змащені помад­кою, у духовку ще на 2−3 хв, щоб вона підсохла.

Помадка. Збити білок і цу­кор на густу піну.

Схожі новини