Коли набридла «паперова» робота, взялася за роботу для душі
Готує за власними, особливими рецептами
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/494088/kukhnia.jpg)
Львів'янка Лілія Лисих понад 23 роки працювала в органах державної влади. Кілька років тому наважилась на відчайдушний крок і кардинально змінила своє життя.
Готує смаколики разом зі своїм чоловіком Орестом. Виховують двійко гарненьких діточок — сина Богдана і донечку Аню. Саме перебуваючи у другій декретній відпустці, жінка почала готувати. Зараз працює над створенням кулінарних смаколиків, робить те, що найбільше любить. Тим, хто куштував її страви, дуже смакувало. Так шанувальників її кулінарного таланту щоразу більшало, адже страви, приготовлені господинею, справді мають неперевершений смак.
Карпатка з лососем, кіш-лорени із різноманітними начинками, львівський сирник, фарширована риба… Це лише кілька фірмових страв із великого переліку того, що є у крафтовому наборі цієї господині. Фірмовим є й печінковий торт або, як вона його називає, — печінковий «Спартак» — із тоненьких 30, а то й 40 коржів. Ще одна особливість цього торта у тому, що печінку перетирає крізь сито, тому у готовому виробі ви не знайдете жодного прожилка.
Топовими є й кіші, які готує Лілія за власними рецептами. Довго випробовувала тісто, щоб отримати таке, яке хотіла, — еластичне, тоненьке, ніжне. Начинка у кожного кіша чи пирога інша. Першим був кіш із в’яленими помідорами, сиром дорблю і хамоном. Тоді ці продукти ще не були у нас поширені, але дуже смакували тим, хто їх куштував. Вона ретельно підходить до вибору продуктів, із яких готує. Усі мають бути найвищої якості.
Лілія дуже любить експериментувати, тому рецепти у неї - власні, особливі. Жодного рецепта з Інтернету не має. Усе робить на свій смак.
А ще Лілія готує і передає свої кулінарні шедеври на передову. Там наші воїни уже знають Лілині кіші, Орестів бограч. Також подружжя пригощає смаколиками захисників, які на лікуванні у львівському госпіталі.
— Із великим задоволенням готую смаколики для інших. Завжди роблю як для себе, — ділиться господиня.
Сирник у пісочному тісті
/wz.lviv.ua/images/articles/2023/07/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA.jpg)
Для тіста: 200 г масла, 2 жовтки + 1 яйце, 100 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка розпушувача, 400 г борошна.
Для сирної маси: 1 кг сметанкового сиру, 200 г цукру, 8 яєць, 200 г масла, цедра 1 лимона й 1 апельсина, 1−2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю або пачка ванільного пудингу.
Для помадки: 200 г вершків 30%, цукрова пудра.
Додатково: близько 100 г квасолі; вершки, цукрова пудра, крем-сир і фрукти — для прикрашання.
Тісто. Змішати усі інґредієнти, викласти масу у форму. Поставити її на 40 хв у холодильник.
Сирна маса. Сир змолоти на м’ясорубці, додати цукор, яйця і збити міксером.
Додати м’яке масло і все разом знову збити. Додати цедру лимона й апельсина, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль або ванільний пудинг.
Тісто наколоти виделкою. На дно викласти квасолю. Випікати у духовці, розігрітій до температури 200°C, 10−15 хв.
Вийняти форму з духовки, викласти на тісто сирну масу. Випікати за температури 180°C 40 хв. Остудити.
Прикрасити збитими вершками із цукровою пудрою, крем-сиром і фруктами.