Уся продукція — лише органічна
Якщо тепер багато фермерів для підвищення врожайності використовують різноманітні хімічні засоби, то Андрій Калиняк, навпаки, робить акцент саме на органічній продукції. У цьому бачить неабияку перспективу
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/490963/orhanika.jpg)
За аграрну справу молодий чоловік узявся 2017 року. Починав із невеликої площі, яку поступово розширював. Також зазнавав змін асортимент сільськогосподарських культур. Зараз вирощує базилік, баклажани, перець, квасолю спаржеву, коріандр (кінзу), кріп, м’яту, моркву, огірки, петрушку, салат, помідори, кабачки-цукіні, часник, суницю.
Його господарство розташоване у селі Райнова Самбірського району. Окрім двох теплиць, пан Андрій використовує ділянки, обладнані системою крапельного поливу. Таким чином насадження дозрівають упродовж усього сезону.
Недавно ґазда зрізав хрумкі пагони ревеню. Водночас доходить необхідних кондицій салат, тягнеться до сонця духмяна м’ята. Далі настане черга огірків, помідорів…
Цю та іншу городину вдається отримувати без використання жодних хімічних препаратів. Її якість підтверджена престижним сертифікатом Органік Стандарт.
Запорука успіху — неухильне дотримання низки необхідних вимог. Зокрема, землю слід підживлювати тільки натуральними добривами й компостованими матеріалами (як заповідала матінка-природа). Насіння та садивний матеріал, які використовуються, — теж лише органічні.
«Ми повинні дбати про своє здоров’я (особливо дітей). Для цього треба правильно харчуватися, споживати якісну їжу», — говорить Андрій Романович. І робить усе для того, аби вона була якомога повніше представлена на нашому ринку та ставала доступнішою для пересічних споживачів.
До речі, останнім часом ентузіаст додатково освоює інші напрями діяльності. Так, під час карантину та війни він ще узявся за переробку та консервування власноруч вирощених овочів. Таким чином удається продовжити їх термін зберігання.