Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Напекли тортів — придбають автомобілі на фронт

У Жовтанецькій територіальній громаді на Львівщині на шкільних ярмарках з нагоди Міжнародного дня захисту дітей учні зібрали на ЗСУ понад 150 тисяч гривень. Зібрані кошти спрямують на придбання автомобілів для захисників із Жовтанецької тергромади

Жовтанецький опо­рний заклад загаль­ної середньої освіти зібрав 89 тисяч 436 грн. Діти напекли смаколиків, організу­вали цікаву й змістовну про­граму. В актовому залі прово­дили майстер-клас для учнів «Пряники для ЗСУ», а ярма­рок, під час якого діти реалізо­вували виготовлені смаколики, розташувався на двох повер­хах освітнього закладу.

1 червня у нашій школі зі­йшлося чимало охочих до­помогти нашим захисникам. Люди допомогли дітям роз­продати їхній крам, — зазначи­ла директорка закладу Жан­на Анкушина-Король.

У Великоколоднівському НВК 1 червня, під час святкової благодійної програми «Щасли­ве дитинство — в долонях за­хисників», зібрали для ЗСУ по­над 24 тисячі грн. У Горпинській гімназії учні зібрали 18 500 грн, у Жовтанецькій — 8 600 грн, Ко­лоденецькій — 7 425 грн, Вирів­ській філії Жовтанецького опо­рного ЗЗСО — 7 000 грн.

Дякуємо педагогічним ко­лективам, учням, батькам за організацію і проведення бла­годійних свят. Кожна зібрана гривня наближає перемогу! — зазначив голова Жовтанець­кої ОТГ Ярослав Деркач.

Уже наступного тижня виру­шать по автомобілі. За час по­вномасштабної війни 10-ти­сячна громада придбала й відправила на фронт 16 авті­вок.

«Наполеон»

Для тіста: 500 г борошна, 180 мл води, 20 мл оцту, 1 пач­ка масла.

Для заварного крему: 800 мл молока (2,5 або 3,2%), 4 яйця, 370 г цукру, 80 г борошна, 1 г ваніліну.

Тісто. Холодне масло натер­ти на тертці й змішати з борош­ном. Змішати крижану воду й оцет. Отриманий розчин вилити у мас­ляно-борошняну крихту. Руками в рукавичках замісити туге тісто. Тугу грудочку обгорнути плівкою і покласти у холодильник на 40 хв, а можна й на добу. З тіста розкача­ти коржі. Традиційна форма «На­полеона» — квадрат, але за бажан­ня форму торта можна зробити будь-яку. З маси має вийти 6 кор­жів. Оптимальна товщина сиро­го коржа — 0,5 см. Після випікан­ня висота збільшиться до 1,5 см, а після складання трохи осяде під кремом. Випікати коржі за темпе­ратури 190−200°C 8−10 хв до золо­тистого кольору.

Заварний крем. У каструлі на­гріти половину молока і розчинити у ньому цукор. Другу частину мо­лока змішати з борошном, ванілі­ном і яйцями. Збити, щоб не було грудочок борошна, а також про­стежити, щоб яйця повністю роз­чинилися. Вилити яєчно-молочну суміш в кипляче солодке моло­ко. Постійно помішуючи, довести масу до консистенції густої сме­тани. Дати їй охолонути. Охоло­лі коржі щедро змастити кремом і викласти один на одного. Один з коржів залишити на обсипання. При вкладанні останнього коржа натиснути на конструкцію руками. Змастити поверхню кремом та по­сипати крихтою.

Вафельний рулет з галереткою

4 листи вафель, 2 пачки желе.

До крему І: 1 пачка крекеру коричневого, 500 мл води, 50 г какао, 200 г цукру.

До крему ІІ: 100 г кокосо­вої стружки, 100 мл пареного молока, 100 г цукрової пудри, 300 г вершкового масла.

Желе. Розчинити кожну пач­ку суміші в 300 мл води. Розлити масу у форми та залишити в холо­дильнику до повного застигання.

Крем ІІ. Підігріти молоко і відра­зу змішати з кокосовою стружкою. Залишити до повного вистиган­ня. Вершкове масло збити з цукром на пухку масу, додавши стружку.

Крем І. У сотейник налити води, додати цукор та какао. Поставити на вогонь і довести масу до кипін­ня. Коли маса закипить, додати подрібнений крекер. Перемішати. Гарячим шоколадним кремом від­разу змастити листи вафель, не доходячи до боків (залишити по 1 см). Коли шоколадний крем за­стигне, викласти кокосовий крем. Желе нарізати смужками та ви­класти на кожен лист. Кінчик кож­ної вафлі змастити окропом і загорнути у рулет. Залишити в хо­лодильнику на 2 год.

Схожі новини