Пісні котлети з червоної квасолі та кукурудзи: смачно, корисно, просто
Хочете приготувати корисну та ситну страву без м’яса? Пісні котлети з червоної квасолі та кукурудзи — чудова альтернатива! Вони мають ніжну текстуру, насичений смак і чудово поєднуються з овочами чи соусами. Готуємо їх у духовці або на сковороді - обирайте на свій смак!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/529513/kotlety-z-chervonoi-kvasoli-i-kukurudzy.jpg)
400 г червоної консервованої квасолі, 50 г консервованої кукурудзи, ½ середньої цибулини, 2 зубчики часнику, 100 г вівсянки («Геркулесу»), ½ ч. ложки куркуми, 1 ч. ложка сухої паприки, сіль і перець чилі - до смаку, 2 ст. ложки олії - для пасерування цибулі та часнику+для змащування котлет.
Увімкнути духовку на розігрівання до 190°С. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник подрібнити. Пасерувати у розігрітій олії до прозорості. Додати спеції, остудити. Квасолю злити з банки у друшляк і промити. У блендері подрібнити вівсянку. Блендером (можна занурювальним) збити квасолю на пюре. Разом із квасолею збити пасеровану цибулю і часник. Кукурудзу також збити блендером разом із квасолею або залишити цілою. Змішати пюре із квасолі, кукурудзу, борошно з вівсянки. Посолити, поперчити до смаку.
Деко застелити папером для випічки і змастити його олією. Мокрими руками сформувати довгасті котлети і викласти їх на деко. Пензликом з олією змастити поверхню котлет і поставити у розігріту духовку на 25−30 хв. Вийняти з духовки і дати їм постояти 5−7 хв. Котлети можна обваляти у панірувальних сухарях і обсмажити на розігрітій пательні.