Передплата 2025 «Добра кухня»

Морквяні котлети з манкою: ніжний смак із яблучною ноткою

Ароматні, м’які всередині та з апетитною скоринкою — ці морквяні котлети з манкою стануть чудовим варіантом для легкого сніданку чи перекусу. Завдяки яблукам вони мають приємну кислинку, а кориця додає особливого аромату

2 великі морквини, 2 яблука, 1−2 ст. ложки манки, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка кориці, сіль — до смаку, олія — для смаження, борошно або сухарі - для панірування.

Натерти моркву на дрібній тертці, додати пів склянки води і тушкувати на маленькому вогні до напівготовності. Яблука натерти на грубій тертці і туш­кувати разом із морквою до м’якості яблук. У морквяно-яблучне пюре всипа­ти манку і додати цукор (можна додати дрібку солі). Готувати ще 5 хв, постійно помішуючи. Охолодити отриману масу, додати мелену корицю. Формувати з неї котлети і обваляти у панірувальних суха­рях або борошні. Розігріти пательню з олією. Обсмажити котлети з обох боків до золотистої скоринки. Морквяні кот­лети можна запекти на деку у духовці за температури 180°С. Готові котлетки мож­на полити медом чи варенням.