Золотисті картопляні котлети зі смаженою цибулею: смак домашнього затишку
Хрусткі зовні, ніжні всередині - ці картопляні котлети зі смаженою цибулею стануть чудовим доповненням до сімейного обіду. Їх можна подавати зі сметаною або зробити ще смачнішими, додавши грибну начинку. Спробуйте приготувати — і ця страва неодмінно стане вашою улюбленою!
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/529514/kartopliani-kotlety.jpg)
700−800 г картоплі, 3 середні цибулини, 1 яйце, 2 жовтки, 25 г жирної сметани, пряжене масло, сіль, чорний мелений перець, панірувальні сухарі, сметана — для подачі.
Відкласти 1 велику або 2 невеликі картоплини. Очистити решту картоплі, зварити під кришкою до м’якості, посоливши. Очистити цибулю, нарізати тонкими кільцями, присипати сухарями, струсити зайве. У великій пательні з високими бортиками розігріти олію шаром не менш ніж 1 см. Обсмажити цибулю порціями на сильному вогні до золотисто-коричневого кольору. Готову цибулю викладати на зім'яті паперові рушники.
Відкладену картоплю очистити і натерти на дрібній тертці. Гарячою олією (3−4 ст. ложки), що залишилася від обсмажування цибулі, залити натерту картоплю, додати сметану і ретельно перемішати. Злити із вареної картоплі воду, розім'яти її на пюре і змішати з картопляно-сметанною масою. Посолити, поперчити, остудити. В охололу картопляну масу додати збите з жовтками яйце і ретельно перемішати. Змочуючи руки у воді, зліпити круглі котлети діам. близько 7 см і завтовшки 1,5−2 см. Обваляти кожну котлету у сухарях і обсмажити у пряженому маслі на невеликому вогні до рум’яної скоринки з усіх боків. Подавати зі смаженою цибулею і сметаною. Картопляні котлети можна перетворити на зрази, якщо вкласти в серединку кожної трохи начинки, наприклад, дрібно нарізані й обсмажені із цибулею печериці.