Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна отримає пакет чергової допомоги від США

  • 15.09.2024, 11:45
  • 200

Радник із національної безпеки президента США Джейкоб Салліван повідомив, що Штати працюють над суттєвим пакетом допомоги для України, який планують оголосити до кінця поточного місяця

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

«Я щодня зустрічаюся зі своєю командою, щоб подумати про те, які засоби, які інструменти нам потрібно впровадити, щоб стабілізувати фронт, і переконатися, що наступальні дії росіян наражаються на жорсткий опір, а також що ми позбавляємо рф можливості здійснити якийсь прорив, який би привів до стратегічних вигод від їхнього подальшого просування на схід», — наголосив Салліван.

За його словами, у квітні цього року, перед тим, як ухвалили додатковий пакет фінансування України зі США, була стурбованість тим, що може статися крах лінії фронту.

Проте посадовець зазначив, що наступні місяці українська оборона стала міцнішою в багатьох критично важливих місцях, і Україна також зробила сміливі та рішучі кроки у війні, просуваючись уперед.

Салліван додав, що для доставлення озброєння в Україну вирішують важкі логістичні й оперативні завдання. Він наголосив, що США буквально знімають з конвеєра снаряди 155 мм калібру і доставляють їх на передову так швидко, як тільки можливо.

Схожі новини