Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хуліган понищив у центрі Львова кав’ярню військового та волонтера

Після нічного погрому адміністрація Black Honey прибрала скло, і вже о 8-й ранку відчинила заклад для гостей

Фото зі сторінки Black Honey
Фото зі сторінки Black Honey

Сьогодні вночі невідомий хуліган понищив кав’ярню Black Honey на площі Галицькій, 20, яку заснував військовий та волонтер Лука Карпюк. Зараз Лука — на передовій, а у його дітище навідалися вандали. З якою метою — з’ясовує слідство.

Як розповіли «ВЗ» офіціант кав’ярні, зловмисник розбив двері та скляну вітрину і влаштував всередині закладу «стиль рашистів» (окупанти, які захоплювали приватні будинки у Київській області залишали після себе безлад, понищені меблі та посуд. — Авт.). Розбив посуд, робочий інвентар, світильники, меблі, порозкидав по підлозі печиво та десерти…

«Частину продуктів довелося утилізувати, — каже офіціант. — За попередніми підрахунками, збитки — щонайменше півмільйона гривень. Вдосвіта ми зібралися в кав’ярні й все прибрали, аби о 8-й ранку відчинитися для відвідувачів».

Адміністрація кафе каже, що оговтуються від нічного вандалізму та чекають кожного гостя на каву. «Ми відчинилися навіть без дверей», — написали на своїй сторінці у соцмережах.

Тим часом, відомі люди Львова, серед яких перша леді міста Катерина Кіт-Садова, закликають містян підтримати ресторатора Луку Карпюка і впродовж тижня-двох відвідувати його заклад, пити там каву з десертами.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська, хулігана затримали — це 28-річний мешканець з Харківської області. Зараз слідчі з’ясовують мотиви його вчинку, підраховують збитки.

«Цей злочин кваліфікується, як хуліганство — частина 1 ст. 296 ККУ, — каже Добровольська. — Повідомлення про цей випадок надійшов до поліції вночі - о 1-й годині 20 хвилин. На місце виїхали працівники патрульної поліції, співробітники територіального підрозділу, слідчо-оперативна група. Зловмисника затримано. Правоохоронці відкрили за цим фактом провадження».

Чи цікавила 28-річного мешканця Харківщини каса кав’ярні в центрі Львова — на це питання зараз шукають слідчі. «Будемо повідомляти чоловіку про підозру в скоєнні хуліганства», — відзначила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області.

Схожі новини