Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Австрію засипало снігом (ФОТО)

  • 15.09.2024, 11:55
  • 2 618

У деяких районах можливі зсуви лавин

Фото із соцмереж
Фото із соцмереж

Снігопади фіксують у нижній Австрії, найбільш густонаселеній провінції країни після Відня. Там оголосили надзвичайний стан.

За даними Австрійського федерального інституту Geosphere, в Австрії цьогоріч був найспекотніший серпень від початку обліку. Тепер синоптики попереджають про 10−20 см опадів у багатьох регіонах за лічені дні. У деяких місцях можливе перевищення 20 см, особливо в горах Верхньої та Нижньої Австрії та на півночі Верхньої Штирії.

В Австрії екстрені служби співпрацювали із очільниками районів і муніципалітетами, щоб підготуватися до евакуації.

Канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що постраждали всі федеральні землі, і ситуація погіршується, особливо — у північно-східній землі Нижня Австрія.

«Найближчі дні будуть надзвичайно важкими та складними для постраждалого населення та екстрених служб», — заявив Негаммер.

Залізнична мережа OEBB рекомендує всім пасажирам відкласти нетермінові поїздки. Частина залізничної лінії Тауерн між Бад-Гофгаштайном і Бекштайном у провінції Зальцбург була закрита через сильний снігопад.

14 вересня у кількох країнах Східної Європи екстрені служби та навіть армійські підрозділи надавали допомогу мешканцям, які постраждали від екстремальних погодних явищ. Циклон «Борис» приніс до Австрії, Чехії, Угорщини, Румунії, Словаччини та Польщі проливні дощі, сильний вітер, а в деякі регіони навіть снігопади.

Схожі новини