Передплата 2024 «Добра кухня»

Відомі лауреати цьогорічної премії «Еммі»: перелік

  • 16.09.2024, 19:30
  • 229

Премію «Еммі-2024» отримали серіали «Оленя», «Сьогун» і «Хитрощі»

Фото ілюстративне UAinfo
Фото ілюстративне UAinfo

15 вересня у Лос-Анджелесі відбулася 76-та церемонія вручення телепремії «Еммі». До переліку її номінантів потрапили, зокрема, серіали і телешоу, які з`явилися у період з 1 червня 2023 року до 31 травня 2024 року.

Нагороди вручили у 25 категоріях.

Найкращим драматичним серіалом визнали американський історичний серіал «Сьогун» Рейчел Кондо та Джастіна Маркса. Заснований на однойменному романі 1975 року Джеймса Клавелла, який був екранізований у мінісеріалі 1980 року. Серіал розповідає про історію англійського мореплавця Джона Блектоу, який у XVII столітті потрапляє до Японії після корабельної аварії. Він швидко адаптується до незвичної культури, вивчає мову та отримує повагу місцевих. Блектоу розвиває дружбу з молодим самураєм Ясіном і стає основною постаттю у політиці та культурі Японії.

Один з епізодів приніс нагороду за найкращу режисуру Фредеріку Туа. А Хіроюкі Санада та Анна Савай, які зіграли головних героїв у історичному серіалі, стали першими акторами з Японії, які отримали «Еммі» за головну роль у драмі. Як пише Reuters, 19 нагород є рекордом для одного сезону драми.

Найкращим актором комедійного серіалу став Джеремі Аллен Вайт за роль кулінарного генія Кармена Берзатто в серіалі «Ведмідь».

Звання найкращої акторки комедійного серіалу отримала Джин Смарт за роль Дебори Венс у серіалі «Хитрощі», який визнали найкращим комедійним серіалом.

Найкращим мінісеріалом став британський «Оленя» від Netflix. Він розповідає моторошну історію бармена, якого переслідує клієнтка. Творець «Оленя» Річард Гадд, який створив серіал на своїй реальній історії та зіграв головну роль, також отримав нагороди за акторську та сценарну майстерність у серіалі.

Найкращим ток-шоу визнали The Daily Show («Щоденне шоу») — американське вечірнє ток-шоу і новинна сатира, яке транслюють з понеділка по четвер на телеканалі Comedy Central. Телепередача називає себе «фейковим випуском новин», а гумор і сатиру черпає із поточних подій, політичних фігур, медіаорганізацій, а також часто використовує самоорієнтований гумор. Його ведучим є американський комік і сатирик Джон Стюарт.

Схожі новини