Передплата 2024 «Добрий господар»

Магнітні бурі на 16 — 22 вересня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода балансуватиме між слабким та помірним рівнями геомагнітної напруженості, своєрідним поділом яких, до певної міри, стане день із сильним геомагнітним збуренням

Дні зі слабким рівнем геомагнітної напруженос­ті прогнозують на 16, 17 та 21 вересня. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфе­ри можуть потерпати від сонливості, порушення трав­лення та апетиту, погіршення фізичної витривалості, підвищеної тривожності, запаморочення та підвище­ної чутливості до змін атмосферного тиску, а також від підвищеної дратівливості та порушення емоційної рів­новаги. Помірного рівня геомагнітної напруженос­ті, як передбачають учені, слід очікувати 18, 20 і 22 ве­ресня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати головний біль, слабкість та дратів­ливість, зниження психічної стабільності, погіршення настрою, зниження самооцінки та впевненості, запа­морочення і почуття нестабільності. А під час сильно­го геомагнітного збурення, яке, за передбаченнями учених, станеться 19 вересня, особи, чутливі до впли­ву магнітосфери, можуть потерпати від втрати рівнова­ги та координації, утруднення зосередженості та при­йняття рішень, підвищеної втомлюваності.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому по­вітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкід­ливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчу­ваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсот­ково достовірний. Адже спророкувати раптові спала­хи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.

Схожі новини