Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі місто пішло під воду внаслідок повені (ФОТО)

  • 16.09.2024, 13:30
  • 850

Польське куроротне місто Льондек-Здруй, що біля кордону з Чехією, напередодні затопила сильна повінь. Величезна кількість бруду та гравію, розбиті навпіл будинки, зруйновані мости — такі наслідки стихії

Фото
Фото

У неділю, 15 вересня, потужна хвиля прорвала дамбу — і вода затопила курортне місто. Дістатися до населеного пункту із польського боку неможливо, оскільки всі дороги — непроїзні. Сусіднє Шльонське також відрізане від світу.

За словами місцевих, ця повінь була страшнішою та більш масштабною, ніж 1997 року. У місті немає ні води, ні світла, ні зв’язку. Люди змушені підійматися на пагорб над курортною частиною, щоб комусь зателефонувати. Також вода зруйнувала майже всі мости.

«Друге обличчя Льондек-Здруя після великої води — це бруд, смуги та гравій, включно з побутовою технікою, уламки дерев, паркани та пінопласт. Це краєвид, який виникає раптово, за сто метрів нижче курортної частини. Що ближче до річки, то більше мулу, а також видно цілі дерева, які несло водою. Розбиті навпіл будинки біля річки, зруйнований історичний ресторан», — йдеться у джерелі.

Як відомо, схід Європи охопили повені та снігопади. У країнах фіксують катаклізми та загибелі.

Схожі новини