Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія не дозволить Україні бити своєю зброєю по росії без згоди США, — ЗМІ

  • 16.09.2024, 15:15
  • 235

Велика Британія не дозволить ЗСУ бити Storm Shadow по території рф без згоди США

Storm Shadow. Фото ілюстративне із Вікіпедії
Storm Shadow. Фото ілюстративне із Вікіпедії

Велика Британія не ухвалить рішення щодо далекобійності України по цілях на території росії ракетами Storm Shadow без погодження Штатів, адже американські системи наведення є вирішальними для того, щоб ракети влучали в ціль.

Джерела пишуть, що п’ять колишніх міністрів оборони та експрем'єр-міністр закликали чинного прем'єра Великої Британії Кіра Стармера діяти в односторонньому порядку та дозволити ЗСУ здійснювати далекобійні удари по рф за допомогою ракет Storm Shadow, бо, попередили вони, зволікання щодо цього додаватимуть путіну сміливості.

Раніше президент України Зеленський закликав Велику Британію та США подолати свій «страх» і проявити «рішучість».

Хоч в адміністрації чинного американського президента Джо Байдена щодо цього є розколи, у Лондоні вважають, що Вашингтон дасть ЗСУ «зелене світло» під час Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

«Важливо, щоб як союзники, які підтримують Україну, ми мали спільну стратегію для перемоги в майбутньому. Тепер ми обговорюємо це зі Сполученими Штатами та іншими ключовими союзниками. Ми прямуємо на Генеральну асамблею ООН, де всі зустрінемося із Зеленським менш ніж за 12 днів», — розповів міністр закордонних справ Британії Девід Леммі.

Як відомо, раніше глава Пентагону Ллойд Остін заявляв, що не існує одного-єдиного засобу, який буде вирішальним у війні рф проти України. Так він пояснив, чому США не дають дозволу Україні на удари по росії.

Схожі новини