Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наприкінці лютого «штормитиме»

Пік геомагнітного шторму, що розпо­чнеться 19 і триватиме до 22-23 лю­того

До кінця місяця залишилось обмаль часу. Усім уже так хочеться весняного сонця та тепла, і щоб припинилися снігопади, віхоли, завірюхи та міцні морози. Проте довгоочікуване сонце несе не тільки тепло. Підвищена сонячна активність спричиняє збурення геомагнітного поля Землі і виникнення його коливань та магнітних бур. А це клопіт для осіб чутливих до таких змін, із серцево-судинними захворюваннями та патологічними відхиленнями організму, а також багатьма іншими недугами. Тож яким буде закінчення лютого для них?

Як повідомляє Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, дні, що завершуватимуть заключний місяць календарної зими, не обіцяють бути дуже при­хильними до них. Насамперед тому, що їм доведеться давати собі раду із наслідками магнітної бурі класу G1, що накриє Землю в неділю, 21 лютого. Це буде пік геомагнітного шторму, що розпо­чнеться 19 і триватиме до 22−23 лю­того. Тож у понеділок, а дехто і у вівторок, відчуватиме постбурем­ні згасання цієї активності. Метеозалежним і тим, хто потерпає від артеріальної гіпертонії і гіпотонії та хвороб серця, найімовірніше, доведеться відчути головні болі, мігрень, прискорене серцебиття, безсоння, погане самопочуття, перепади тиску…

Ще одне, але незначне, коли­вання геомагнітного поля очікуєть­ся 27 лютого. Для багатьох воно пройде непомітно, проте метео­чутливим особам і тим, хто страж­дає від хронічних захворювань, усе ж варто уважніше поставитися до свого здоров’я: не перевантажу­ватсь надмірною працею, уникати самим і не провокувати виник­нення стресових ситуацій, більше часу приділити відпочинку і прогу­лянкам на свіжому повітрі, а тим, хто гостро реагує на найменші ге­омагнітні зміни, — мати під рукою необхідні ліки.

Схожі новини