Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Меню для чоловіка

Риба, буряк, зелень — замість «віагри»

Інтерес до продуктів, що підвищують рівень тестостерону, пов’язаний із сумною статистикою — упродовж останніх десятиліть у світі спостерігається погіршення як сексуального (здатність до повноцінних інтимних взаємин), так і репродуктивного (здатність до зачаття) здоров’я чоловіків.

За свідченнями вче­них, рівень тестостеро­ну — показник, який дуже швидко реагує на зміни в харчу­ванні. Буквально за кілька днів можна покращити вироблення головного чоловічого гормону, підвищити якість сперми. Од­нак для досягнення стабільно хороших показників сексуаль­ного здоров’я важливо дотри­муватись повноцінного хар­чування на постійній основі. Вживання риби, овочів, фрук­тів допоможе забезпечити ор­ганізм магнієм, який розширює кровоносні судини та покра­щує кровопостачання статевої системи клітковиною, необхід­ною для нормалізації рівня хо­лестерину та виведення токси­нів, вітамінами та мінералами, а також великою кількістю ан­тиоксидантів.

Жирні сорти риби, такі, як палтус, оселедець, севрюга, скумбрія, камбала, сьомга, сар­дина, вугор, містять полінена­сичені жирні кислоти (омега-3) і вітамін D, необхідні для підтри­мування гормонального балан­су в організмі та синтезу тес­тостерону.

Найкраще запекти рибу в ду­ховці або приготувати на грилі.

Буряк вчені називають «но­вою віагрою»: він є найбагат­шим джерелом оксиду азоту. Ця сполука сприяє розширен­ню кровоносних судин та по­кращенню кровотоку в статевій системі, збільшенню концен­трації тестостерону у крові. Та­кож буряк багатий на антиокси­данти, що захищають статеві залози від агресії вільних ради­калів.

Курячі яйця — один із найдо­ступніших і найкорисніших для чоловічого здоров’я продуктів. Вони допомагають підтриму­вати правильний баланс жирів в організмі та є джерелом до­брого холестерину, субстрату, з якого синтезується чоловічий гормон.

Яйця багаті на селен, необ­хідний для чоловічої репродук­тивної системи, вітаміни групи В, вітамін D і холін, що підтри­мує здоров’я нервової систе­ми, також це джерело високо­якісного білка. Вживання 10−12 яєць на тиждень покращує сер­цево-судинне здоров’я, сприяє профілактиці атеросклерозу, ін­фарктів та інсультів.

Цибулю у багатьох культурах використовують для підвищен­ня лібідо. Вживання цибулі до­помагає підвищити рівень тес­тостерону в організмі чоловіків, а високий вміст антиоксидан­тів сприяє підтримуванню мо­лодості статевих залоз навіть у зрілому віці.

Імбир стимулює синтез гор­монів, які впливають на рівень чоловічого статевого гормо­ну, регулює обмін ліпідів у кро­ві, забезпечуючи надходження у яєчники «правильного» хо­лестерину, посилює кровотік у сім'яниках, покращуючи цим обмінні процеси, захищає ста­теві залози від окислювального стресу. Достатньо вживати ім­бир двічі-тричі на тиждень, до­даючи його до салатів, смузі, пити імбирний чай.

Гранат та гранатовий сік — популярний народний за­сіб для покращення потенції. Якщо впродовж 2 тижнів щодня з'їдати один гранат або випи­вати склянку гранатового соку, значно підвищиться рівень тес­тостерону в слині, стінки арте­рій стануть більш еластичними, покращаться показники артері­ального тиску.

Часник — один із найефек­тивніших засобів для покращен­ня потенції. Аліцин — речовина, що надає часнику різкого запа­ху — сприяє регенерації (віднов­ленню) у яєчках клітин, в яких виробляється тестостерон. Для зміцнення чоловічого здоров’я слід щодня з'їдати два зубчики часнику.

Зелень та капуста. Най­важливіша умова для підви­щення рівня тестостерону та підтримання здоров’я чолові­ка — вживання великої кількос­ті зелені (броколі, петрушки, шпинату, кропу, кінзи…) та сві­жої капусти (білокачанної, бро­колі, пекінської, брюссельсь-кої).

Риба у буряковому маринаді

1 скумбрія, 1 морквина, 1 буряк, 50 г борошна, 3 дріб­ки солі, 50 мл олії, 1 ріпчас­та цибулина, 1 дрібка чорного меленого перцю, 100 мл га­рячої води, 1,5 ст. ложки оцту 6%.

Рибу очистити, промити і ви­патрати, зрізаючи голову, плав­ці та хвіст. Овочі очистити від шкірки і також промити. Нарі­зати рибу порційними шматка­ми завтовшки 2 см. Посолити і запанірувати кожен шматочок у борошні. Обсмажити рибу в олії на пательні впродовж 6−10 хв з кожного боку до золотистої ско­ринки.

Натерти моркву та буряк на грубій тертці. Цибулю нарізати дрібними кубиками і обсмажи­ти в олії до рум’яності. Додати на пательню натерті овочі та об­смажувати ще 5−6 хв, помішуючи. Влити воду, оцет, всипати чорний мелений перець, тушку­вати овочі 3−5 хв. Потім додати рибу і тушкувати ще 3−5 хв, ви­мкнути. Викласти рибу під ма­ринадом на тарілку і подавати.

Кіш з капустою та яйцем

Для основи: 150 г борош­на, 90 г вершкового масла, сіль — до смаку, 0,5 ч. ложки розпушувача.

Для начинки: 350 г біло­качанної капусти, 80 г верш­ків 10%, свіжа петрушка, 20 г вершкового масла, 1 сире яйце, 2 варені яйця, 2 ст. ложки олії, сіль — до смаку.

Основа. З'єднати всі інґреді­єнти у глибокій мисці (вершкове масло має бути м’яким, кімнат­ної температури) та швидко за­місити тісто, воно має зібрати­ся у кулю.

Тісто розподілити у формі діам. 20 см. Обов’язково сфор­мувати бортик заввишки близь­ко 4 см. Форму прикрити та по­ставити у холодильник.

Начинка. Два яйця завчасно зварити, замість петрушки мож­на використати іншу свіжу зе­лень.

Капусту нашаткувати дріб­ною соломкою, трохи посолити.

Розігріти вершкове масло на середньому вогні і тушкува­ти в ньому капусту до м’якості близько 15−20 хв, періодично помішуючи. Трохи остудити на­чинку.

У глибокій мисці з'єднати сире яйце, вершки та дрібно на­різану зелень. Перемішати до однорідності. Можна трохи по­солити заливку до смаку.

Розкласти начинку на пісоч­ній основі. Зверху прикрасити кружальцями варених яєць.

Залити пиріг вершково-яєч­ною масою. І обов’язково ще­дро змастити кружальця яєць олією, інакше під час випікан­ня вони дуже висохнуть. Випі­кати кіш із капустою та яйцем у завчасно розігрітій до 180°С ду­ховці 40 хв.

Схожі новини