Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Як захистити руки та нігті під час прибирання

Для жінки доглянуті руки і гарний манікюр — це невід'ємна частина образу. Однак домашнє прибирання ніхто не скасовував. Щодня ми використовуємо різні мийні засоби для прибирання приміщень, пральні порошки. Уся ця побутова хімія досить агресивна і так чи інакше травмує шкіру…

Одягайте ґумові рукавички під час прибирання. Щільні ґумові ру­кавички — це найнадійніша гарантія безпеки для шкіри ваших рук і нігтів. Ви вважаєте їх незручними? Просто підберіть відповідний розмір! Адже саме вони захистять шкіру від впливу хімічних речовин під час миття посу­ду, чищення кахлю тощо.

До речі, сьогодні ви можете ско­ристатися і доступною альтернати­вою — так званими крем-рукавичками. Щоразу перед використанням засо­бів для прибирання приміщень на­носьте на руки спеціальний крем, який утворює на шкірі тонку стійку плівку. Вона захистить шкіру від нега­тивного впливу побутової хімії.

Щодня використовуйте крем для рук і нігтів. Зберегти шкіру кра­сивою, а нігті здоровими та міцними допоможуть креми для рук і нігтів. Хоча б раз на день потіште свої руки жирним живильним кремом, а після кожного контакту з водою або за­собами для прибирання приміщень наносьте зволожувальний крем. І тоді ваші руки надовго залишаться м’якими та ніжними. До речі, підби­рати крем бажано залежно від сезо­ну: влітку — легкий і такий, що швидко вбирається, взимку — щільний, такий, що глибоко живить шкіру рук і нігті.

Правильне мило не висушить шкіру. Після прибирання необхідно ретельно вимити руки. Інакше залиш­ки засобів для прибирання примі­щень можуть пошкодити шкіру та очі. Але ви маєте пам’ятати: тільки м’яке мило (краще рідке) для чутливої шкі­ри здатне вберегти ваші руки від пе­ресихання.

І ще: мийте руки теплою водою, бо гаряча знежирює і висушує шкіру, а холодна викликає її лущення.

Масаж рук. Чим добрий масаж рук, то це тим, що він не тільки від­новить кровообіг, а й зніме втому піс­ля прибирання, а також благотворно вплине на весь організм.

Нанесіть крем або спеціальну олій­ку, розробіть пальці, помасажуйте до­лоні й оживіть шкіру рук лише за 5−7 хвилин.

Ванночки для рук і нігтів. Після прибирання для здоров’я рук і нігтів фахівці рекомендують домашні ван­ночки, наприклад, олійні. Вам зна­добиться тепла мигдальна олія та 5 хвилин часу раз на тиждень. Просто занурте пальці рук у розігріту олію. До речі, зволожити й захистити кутикулу допоможе олія зародків пшениці, на­носьте її щодня на ніч. Уже через мі­сяць після регулярного проведення цих простих процедур ви помітите, що ваші нігті стали менш ламкими, а шкіра рук стала набагато м’якшою та еластичнішою.

Схожі новини