Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі у другій половині серпня 2022 року

Очікується кілька геомагнітних збурень

Два з половиною тижні заключного місяця літа, за прогнозами астрофізиків, обіцяють стати доволі напруженим періодом для метеочутливих та метеозалежних людей та осіб із різноманітними вродженими чи набутими патологіями, як-от серцево-судинні захворювання та хвороби нервової системи, а також дітей, людей похилого віку та вагітних жінок. Адже в цей період очікується кілька геомагнітних збурень, які матимуть вплив на таких осіб і не тільки.

І хоча точну дату магнітних бур спланува­ти та назвати заздалегідь неможливо, вчені, що досліджують космос та Сонце, можуть все з більшою точністю спрогнозувати це явище. Тож візьміть до уваги їхній прогноз на другуу половину серпня і, прислухаючись до самопочуття, убезпечте себе від лікарня­них ліжок у цей період.

Отож чого очікувати від космічної погоди у ці два з половиною тижні.

Починаючи із 16 і завершуючи 22 серпня нас очікує тиждень геомагнітної напруже­ності. За різними джерелами, найсклад­нішими днями можуть виявитися або 17, або 20−21 серпня, коли сила геомагнітного впливу сягатиме свого піку, можливо, на­віть рівня G1. Окрім цього, в ці дні очікуєть­ся висока температура повітря. Стовпчик термометра може показувати позначку +35 градусів. Відтак не виключені проблеми зі здоров’ям, підвищена нервозність, мігрень, тахікардія, біль у суглобах, різка зміна тиску. Очікуються нестабільна робота супутнико­вого та мобільного зв’язку.

У непікові дні цього тижня теж потрібно бути обережними і звертати увагу на сигна­ли свого організму: якщо відчуєте негативні симптоми чи погане самопочуття, вживайте заходів щодо їх усунення. У ці дні потріб­но відмовитись від алкоголю, шкідливої та жирної їжі, а також тонізуючих напоїв.

По завершенню цього спалаху очікується шестиденне затишшя. Магнітосфера Землі не виходитиме за межі нормального впливу на планету. І тільки в останні три дні місяця його рівень дещо зросте. Однак він не пере­вищить сили середнього впливу. В цей час метеозалежним людям варто утриматись від фізичного перенавантаження. А людям зі слабкою нервовою системою не завади­ло б приймати заспокійливі ліки або чаї. Не варто приймати близько до серця критику та зауваження.

І пам’ятаймо, що запорукою легкого сприйняття і перенесення геомагнітних ко­ливань завжди є здоровий спосіб життя та дотримання лікарських порад.

Схожі новини