Передплата 2024 ВЗ

Магнітні бурі у першій декаді вересня

На початку цьогорічної осені метеочутливим людям, а також особам із вродженими чи набутими патологіями здоров’я теж доведеться зіткнутися з наслідками сонячної активності

Колаж з відкритих джерел
Колаж з відкритих джерел

І хоча впродовж першої декади місяця таке, за попередніми прогнозами вчених, має статися лише двічі, усе одно до подарунків космічної погоди краще бути підготовленим, щоб легше впоратися з її впливом.

Ці обидва спалахи активності геомагнітного середовища матимуть різні амплітуди коливань, а отже, і силу впливу на організм. Перший — очікується 6 вересня, і буде, за прогнозами астрофізиків, вищим за силою від середнього рівня. А за певних обставин навіть може сяг­нути рівня бурі категорії G1. Ситуацію може ускладнити й те, що триватиме це все не кілька годин, як часто буває, а цілий день, що значно збільшить негативний вплив на самопочуття та здоров’я метеочутливих і метеозалежних осіб.

Другий спалах, який припаде на 10 вересня, повинен бути вже значно слабшої інтенсивності. Проте певні не­зручності, особливо у метеочутливих людей, може спри­чинити.

Тому зважте на цю інформацію, провадьте здоровий спосіб життя, у переддень та у дні зростання геомагнітної активності не перевантажуйте себе фізично, а під рукою майте ліки та медпрепарати, призначені лікарем.

Схожі новини