Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«На велику кількість туристів скаржаться навіть туристи»

Власті грецького Санторіні попросили його жителів обмежити пересування островом. Не всім місцевим це сподобалося…

Грецький острів Санторіні, на якому живуть приблизно 15,5 тисячі осіб, приймає протягом року понад п'ять мільйонів туристів. Фото X.
Грецький острів Санторіні, на якому живуть приблизно 15,5 тисячі осіб, приймає протягом року понад п'ять мільйонів туристів. Фото X.

Грецький острів Санторіні - один із найпопулярнішим серед туристів, що відпочивають у Середземномор'ї. Цього літа на цій перлині Кіклад просто «завал»: в один із липневих днів на острів Санторіні, населення якого близько 15,5 тисячі осіб, прибули аж… 11 тисяч туристів.

Ні пройти ні проїхати… Аби якось «розвантажити» Санторіні, місцевий чиновник Панайотіс Каваларіс опублікував у соцмережах пост, у якому закликав жителів острова обмежити своє пересування, інформує сайт eKathimerini. Цей пост, який чиновник згодом видалив, спричинив обурені коментарі остров’ян. Мовляв, «понаїхали тут», а нам через тих клятих туристів «локдаун» улаштовують…

Не більше 8 тисяч туристів щодня? Ліміти — вже наступного року

Як пише eKathimerini, влада Санторіні стурбована негативними наслідками надмірного туризму на острові. Про це йшлося на недавній зустрічі представників різних грецьких міністерств, чиновників Санторіні й депутатів парламенту Греції від регіону Кіклади (архіпелаг в Егейському морі, до складу якого входять понад 50 великих і малих островів).

Як вважає мер Санторіні Нікос Зорзос, кількість туристів, які щодня прибувають на острів, не повинна перевищувати 8 тисяч осіб. Як заявив Зорсос, із наступного року влада запровадить відповідні обмеження.

Мер також зазначив, що на Санторіні треба збудувати новий порт, і висловився за регулювання діяльності готелів і порталів із бронювання, зокрема, Airbnb.

У своїй нещодавній доповіді грецький омбудсмен повідомив, що «інстаґрамний» острів Санторіні, на якому живуть приблизно 15,5 тисячі осіб, приймає за рік понад п’ять мільйонів туристів. Іще 2012 року ця цифра була вдвічі меншою… Як зазначив омбудсмен, на острові Санторіні «навіть туристи скаржаться на велику кількість туристів»…

Схожі новини