Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Запобіжний захід підозрюваному у вбивстві Фаріон — тримання під вартою на 60 діб

  • 26.07.2024, 18:35
  • 803

Галицький районний суд ухвалив рішення про запобіжний захід підозрюваному у вбивстві політикині та мовознавиці Ірини Фаріон 18-річному Вʼячеславу Зінченку

Фото ВЗ
Фото ВЗ

26 липня Галицький районний суд виніс рішення щодо запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон — тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави. Як повідомляє журналістка «ВЗ» з зали суду, підозрюваний відмовився коментувати рішення суду.

Нагадаємо, у четвер, 25 липня, президент Володимир Зеленський повідомив, що у Дніпрі, близько першої години дня, затримано підозрюваного у резонансному вбивстві відомої громадської діячки, колишньої народної депутатки, професорки НУ «Львівська Політехніка» Ірини Фаріон. Шукали його 139 годин! Спецоперація із затримання тривала шість з половиною днів.

Сьогодні, 26 липня, до Львова прибув десант правоохоронців на чолі з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком. В обласній поліції відбулась пресконференція для журналістів, де повідомили деталі справи.

Журналістам продемонстрували записи з відеокамер, на яких видно, як нападник — у червоній футболці та у капелюху пересувається по Львову… Камери, зокрема, зафіксували підозрюваного 9 липня, на львівському залізничному вокзалі. Він приїхав до Львова потягом з Дніпра. Поліція провела декілька слідчих експериментів щодо цього злочину. Міністр особисто був на місці злочину, бачив, де лежало тіло, де знаходився злочинець. За цей тиждень правоохоронці встановили хронологію подій із життя підозрюваного.

Втім, адвокат Вʼячеслава Зінченка заперечує. Мовляв, жодної причетності його підзахисного немає, окрім перебування у Львові. Жодного слова від свідків про зовнішність особи: ні зріст, ні статура, тільки чоловіча стать. Зріст і вік суттєво відрізняється. Зазначимо, підозрюваного у вбивстві Фаріон захищає адвокат Ігор Сулима, який раніше неодноразово захищав людей, яких підозрювали у зраді і колаборантстві.

Схожі новини