Передплата 2024 «Добра кухня»

Ліцеїсти-крутяни взяли участь у міжнародному таборі «Жальгіріс — 2024»

  • 27.07.2024, 14:29
  • 240

У Литовській Республіці вихованці комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут» взяли участь у традиційному Міжнародному кадетському таборі «Жальгіріс — 2024»

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Цьогоріч учасниками табору стали: молодіжна частина Союзу стрільців Литви, учні Кадетського ліцею імені генерала Повіласа Плехавічюса м. Каунас, латвійська організація «Jaunsardze», естонські парамілітарні структури «Noored Kotkad» та «Kodutred», польські кадети, шведська організація добровольчої оборони та представники Грузії.

«Упродовж тижня на базі артилерійського батальйону однієї з військових бригад Литовської Республіки молодь із різних країн у змішаних групах покращувала свої комунікативні та лідерські навички, розвивала фізичну форму і психологічну стійкість, зміцнювала витривалість.

Кадети вчилися краще реагувати на виклики, розвивали впевненість у собі в екстремальних і повсякденних умовах.

Організатори підготували також заняття з військової тактики, виживання, маскування та літні активності - заняття на байдарках, прохід по висотному маршруту, вечірні ватри та зустрічі з цікавими особистостями. Зокрема, до табору завітав міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас — політик і науковець, давній друг України", — розповіли у львівському ліцеї імені Героїв Крут.

Україну представляли учні Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, Київського військового ліцею імені Івана Богуна та Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.


Джерело: ЛОР

Схожі новини