Передплата 2024 «Добра кухня»

«Та особа, що сиділа на лавці, більше схожа на жінку, ніж на мого сина…»

Апеляційний суд у Львівській області залишив підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон під вартою

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Апеляційний суд у Львівській області залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон 18-річного студента з Дніпра В’ячеслава Зінченка. Нагадаємо, адвокат підозрюваного подав апеляцію на рішення Галицького районного суду щодо обрання запобіжного заходу — тримання під вартою 60 днів (без права внесення застави).

Адвокат просив суд призна­чити цілодобовий домашній арешт з носінням електронно­го браслета. Утім, суд залишив підозрюваного під вартою до 22 вересня 2024 р. Підозрю­ваний не був присутній на засі­данні. В’ячеслав Зінченко при­єднався до засідання онлайн і сказав, що не має жодних ко­ментарів.

Після судового засідання з журналістами спілкувались батьки В’ячеслава Зінченка. Батько, який служить у ЗСУ, отримав відпустку. Я після су­дового засідання поговорила з мамою В’ячеслава Зінченка, пані Оленою. Зокрема, запи­тала її про заяву їхнього адво­ката Ігоря Сулими, який ска­зав, «що треба шукати жінку»…

— Та особа, що сиділа на лавці, справді більше схожа на жінку, ніж на мого сина, — каже пані Олена. — Дуже жіночі риси обличчя, це правда. У мого сина все ж таки риси обличчя грубіші, він голиться. У нього немає такого підборіддя… Це також доводить, як на мене, що це дві різні людини. Адво­кат про це говорив у суді.

— Сусіди Ірини Фаріон, коли розповідали про цю людину у панамі та окуля­рах, казали, що у неї на об­личчі не було щетини. А ви сказали, що син голиться…

— Звісно, голиться. Взагалі невідоме походження цієї фо­тографії, я вже почала навіть у цьому сумніватися після усіх тих подій… (У перші хвилини після злочину сусід в інтерв'ю журналістам розповідав, що фото дивака зробила одна су­сідка. — Авт.).

— З'явилась у медіа інфор­мація про якийсь будиночок у лісі, де начебто були речі ймовірного вбивці Ірини Фа­ріон. Але ваш адвокат спрос­тував цю інформацію…

— Хтось намагається «прилі­пити» якісь незрозумілі факти до цієї справи… Адвокат у суді доводив, що Славко і та осо­ба на лавці - це різні люди. Бо вони були зафіксовані у різних точках. Та особа сиділа на лав­ці, а Славко у той час був удо­ма. Це доводили камери. Але судді цього не чують…

— Ви розповідали, що ваш син навчався у Львові у шко­лі операторів дронів. А коли це було?

— Це було ще у березні 2024 року. Син тоді приїжджав до Львова, був тут більш ніж тиж­день. Тобто він і раніше бував у Львові. Ті, хто його обвинува­чує, говорить про якесь маску­вання. Ні. Він просто поїхав до Львова і зовсім не маскував­ся… Наприклад, є відеокадр із львівського вокзалу, де ви­дно мого сина… У мого сина є ямочка на підборідді, а на цьо­му фото взагалі ямочки немає.

— Чи є у В’ячеслава дру­зі, з якими він спілкувався, коли був у Львові?

— Я вже про це казала, я не знаю його друзів. А телефон сина забрала поліція. Тому я не можу подзвонити його друзям… (Ніхто з товаришів В’ячеслава Зінченка до мами наразі не дзвонив. — Авт.).

— Батько у суді розпові­дав журналістам, що син був учасником руху молодіжно­го крила «Правого сектору». Вам про це щось відомо?

— Це як патріотичні табори чи щось таке. Він тоді був не­повнолітній, я писала заяву до патріотичного табору. Він там був три-чотири дні. Чогось та­кого незвичного чи небезпеч­ного у тому патріотичному та­борі не було.

Схожі новини