Передплата 2024 «Добрий господар»

Магнітні бурі на 5 — 11 серпня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цього тижня космічна погода очікується доволі нестабільною. У ній переважатимуть дні із помірним рівнем геомагнітної насиченості магнітосфери Землі. Не минеться також без днів зі слабким та сильним рівнем геомагнітних збурень

Слабкий рівень геомагнітної напруженості прогнозують лише 7, 8 серпня. У цей день особи із підвищеною чутливіс­тю до впливу магнітосфери можуть відчувати зниження працездатності, розлади рівноваги та координації рухів.

Помірний рівень геомагнітної напруженості, як передба­чають учені, слід очікувати 5, 9, 10, 11 серпня. У ці дні особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати погіршення діяльності імунної функції, вплив на репродуктивну систему та на електронні пристрої і системи комунікації, посилення болю в суглобах та м’язах, порушення сну.

Сильного геомагнітного збурення, за передбаченнями учених, слід очікувати 6 серпня. У цей день у людей з хроніч­ними захворюваннями можливе посилення больових відчуттів.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагніт­них перепадів, більше гуляйте на свіжому повітрі, вживайте до­статньо води, відмовтеся від шкідливої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися та уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки і стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж від­чуваєте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсотково достовір­ний. Адже спророкувати раптові спалахи на всесвітньому Світи­лі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно немож­ливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.

Схожі новини