Передплата 2024 «Добра кухня»

У львівському лісі знайшли місце, де міг переховуватися вбивця Ірини Фаріон

  • 02.08.2024, 12:30
  • 897

Поліція знайшла місце у лісі, де міг переховуватися вбивця мовознавиці Ірини Фаріон

Фото із соцмереж Ірини Фаріон
Фото із соцмереж Ірини Фаріон

Під час пошуку вбивці Ірини Фаріон правоохоронці обстежували лісову місцевість в урочищі Голоско у Шевченківському районі Львова. Там виявили дачний будинок, яким, на думку слідства, міг користуватися вбивця Ірини Фаріон.

Слідчий суддя Галицького районного суду міста Львова арештував речі, які поліція вилучила із будинку.

Як вказано в ухвалі суду, 21 липня, відпрацьовуючи шляхи підходу та відходу від місця події особи, яка може бути причетною до вбивства Фаріон, правоохоронці знайшли дачний будинок у лісовій місцевості. Припускаючи, що всередині можуть бути речі, якими користувався нападник, зокрема його одяг — правоохоронці проникли в будинок.

У помешканні знайшли пластиковий посуд, матрац, дві подушки і покривало, попільничку з чотирма недопалками, пачку з-під сигарет, картонну коробку, в якій були свічка, фольга, два пластикові стакани та фрагмент паперу. Ці речі суд арештував як речові докази у справі.

Як відомо, ввечері 19 липня в Ірину Фаріон стріляли неподалік її дому. Стрілець втік.

Мовознавицю госпіталізували до лікарні святого Пантелеймона з вогнепальним пораненням голови. Керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець розповіла, що Ірині Фаріон зробили операцію. Медикиня додала, що стан критичний: глибока мозкова кома.

О 23:33 керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова повідомила, що Ірина Фаріон померла.

Напад на Ірину Фаріон кваліфікували за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Стрільцеві загрожує позбавлення волі до п’ятнадцяти років.

Слідство розглядає кілька мотивів вбивства, зокрема громадська/політична діяльність і особиста неприязнь. Також слідчі не заперечують у вбивстві «російський слід».

Правоохоронці оголосили в розшук чоловіка, який може бути причетний до вбивства Ірини Фаріон. Він худорлявої статури, зростом приблизно — 170−180 см. У поліції оприлюднили фото і відео з розшукуваним.

25 липня у Дніпрі затримали 18-річного хлопця за підозрою у вбивстві професорки Львівської політехніки та екснардепки Ірини Фаріон. Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у Ірину Фаріон. Слідство вважає, що стрілець — лише виконавець.

18-річному підозрюваному обрали запобіжний захід 26 липня у Галицькому районному суді Львова — тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб до 22 вересня. Суддя на відкритому судовому засіданні оприлюднив його імʼя — це Вʼячеслав Зінченко. На триманні під вартою без права застави наполягали прокурори.

31 липня захист В’ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон, подав апеляцію на ухвалу суду про запобіжний захід тримання під вартою без права застави. Апеляційний суд має розглянути цю справу 5 серпня.

Схожі новини