Передплата 2024 «Добра кухня»

За порушення правил вигулу собак — протокол і штраф

Працівники парку «Знесіння» і Стрийського парку отримали повноваження складати протоколи про адміністративне порушення — на власників собак, які порушують правила вигулу тварин у цих парках. Такими повноваженням наділив працівників парків виконавчий комітет Львівської міської ради

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Вигул собак без наморд­ника, нашийника і повідка, не­бажання прибрати за свої­ми улюбленцями. Саме за це власники тварин можуть отри­мати протокол і 170−340 гри­вень штрафу. Якщо провини­лися посадові особи, штраф вищий — 240−850 грн. Якщо упродовж року власник собаки знову не прибрав за нею у пар­ку, і це зафіксували «муніципа­ли» у протоколі, штраф вищий — 340−510 гривень для фізич­них осіб і 510−1020 гривень для посадових осіб.

«Право складати такі прото­коли й надалі матиме ЛКП „Му­ніципальна варта“, — розповіла „ВЗ“ керуюча справами ви­конавчого комітету ЛМР На­талія Алексєєва. — 2023-го і в першій половині 2024 року фа­хівці ЛКП „Муніципальна вар­та“ склали 481 протокол щодо порушень правил вигулу собак у Львові. Зважаючи на великі території парків, де вигулюють собак з порушеннями, ми роз­ширили перелік ЛКП, які мати­муть право складати протоко­ли щодо недотримання правил вигулу собак».

За офіційною інформацією управління охорони здоров’я ЛМР, кількість звернень до ТМО № 1 через укуси тварин зростає. Якщо за весь 2023 рік було 569 таких звернень, то за перше півріччя цього року до ТМО № 1 звернулася 851 осо­ба, з них 194 — діти. Усі ці люди стали жертвами собак, яких вигулювали без намордни­ків…

Що думають про такі ново­введення виконкому власни­ки тварин? «Вигулюю свого вівчаря у наморднику та по­стійно беру з собою пакет на випадок, якщо він випорож­ниться в парку чи десь на ву­лиці, — розповідає для „ВЗ“ львів'янка Ольга Носова, яка мешкає біля Стрийського парку та гуляє там із домаш­нім улюбленцем. — Не пого­джуюся з тим, що працівни­ки парку мають штрафувати власників собак, для цього є поліція, яка має освіту, нави­чки, і ми сплачуємо податки на їх утримання і зарплату. По­рядок з собачниками наводи­ти треба, але це мають робити кваліфіковані органи».

Схожі новини