Передплата 2024 ВЗ

Квадратний метр для роботи кавового апарата — за 10 тисяч гривень в місяць

Здали в оренду в одному із гуртожитків Національного університету «Львівська Політехніка»

Тут буде кавовий апарат для студентів. Фото з відкритих джерел Фонду держмайна
Тут буде кавовий апарат для студентів. Фото з відкритих джерел Фонду держмайна

Щасливий лот. Фонд держмайна України здав в оренду один квадратний метр площі в гуртожитку НУ «Львівської Політехніки» за 10 тисяч гривень в місяць. Стартова ціна частини цокольного приміщення гуртожитку була символічною — одна гривня. Аукціон проводили на платформі Prozorro.

Квадратний метр приміщення біля прохідної гуртожитку по вулиці Сахарова, 23 взяли для роботи кавового апарата. Підприємець вважає, що з початком навчального року студенти будуть купувати напій і дорога оренда йому окупиться. На цей лот претендували четверо учасників. Під час торгів лот зріс у десять тисяч разів.

Хто переміг онлайн-торги — ця інформація є прихованою на платформі. Згідно з умовами, квадратний метр переможець аукціону орендуватиме аж п’ять років.

Рієлтор Андрій Колос розповів для «ВЗ», що оренда квадратного метра під кавовий апарат у гуртожитку — це ціна однокімнатної квартири у Львові площею 40−45 метрів квадратних. Або це ціна старої двокімнатної квартири у «хрущовці» в районі Левандівки.

«Вигідно продали через аукціон на Prozorro лот в гуртожитку, — каже експерт. — Це і є перевага конкурентних умов. Під бізнес така оренда виправдана. З осені кавовий апарат приноситиме прибутки і не лише покриє оренду, а й зароблятиме у плюс».

Схожі новини