Передплата 2024 ВЗ

Ярослава Магучіх заснула на Олімпіаді (ФОТО)

  • 05.08.2024, 19:45
  • 339

Українську призерку вже назвали «сплячою красунею», бо між стрибками на Олімпіаді легкоатлетка відпочивала, загорнувшись у спальний мішок

Магучіх відпочиває. Фото REUTERS
Магучіх відпочиває. Фото REUTERS

У такій позі вона пропустила усі перипетії, які переживали її суперники.

На великих змаганнях очікування між стрибками може тривати від 20 хвилин до пів години, поки виконують спроби конкуренти.

Спортсмени самі обирають, що робити у цей вільний час. Наприклад, суперниця українки Нікола Оліслагерс під час перерви робила записи у щоденнику. Австралійка веде свої щоденники ще з 2019 року. Вона робить запис після кожного стрибка, записує слова натхнення, тексти пісень або біблійні вірші. Це, за її словами, допомагає зосередитися на власному виступі, а не аналізувати конкурентів.

Українка Ярослава Магучіх надає перевагу іншому відпочинку — вона лежить.

Коли Магучіх заходить у зону стрибків на змаганнях, вона приносить рюкзак, в якому є килимок для йоги, спальний мішок і змінні шкарпетки. Іноді вона одягає худі.

Між стрибками вона знімає взуття та змінює шкарпетки, щоб ноги не ставали вологими. Потім вона залазить у спальний мішок. Рюкзак стає подушкою.

«Я завжди відпочиваю і відключаюся між спробами», — розповіла Ярослава Магучіх в інтерв'ю пресслужбі НОК України.

«Мені комфортно, коли я лежу. Іноді я можу спостерігати за хмаринками», — розповіла Махучіх виданню Time про відпочинок між стрибками.

За її словами, у цей час вона може рахувати, відстежувати дихання, бо це допомагає розслабитися і не думати про те, що вона зараз перебуває на стадіоні.

«Можу подивитися на небо, можу подивитися паралельні змагання, якраз біля нас відбувалося метання молота. В цей час я намагаюся взагалі не думати та просто налаштувати себе на стрибки, щоб зробити все правильно», — розповіла Магучіх.

Спорстменку у спальнику під час змагань бачили і раніше. Це вже її традиція так відновлюватися.

Якось на чемпіонаті світу диктор по гучномовцю жартома так оголосив вихід Магучіх: «Ярослава виходить із сплячки зі свого затишного спальника».

Ідею зі спальником ще кілька років тому запропонував тренер спортсменки Сергій Степанов, бо довге сидіння між стрибками призводить до застою крові в ногах.

Стрибки у висоту вимагають надзвичайної пружності в ногах і гнучкості у спини.

Це також допомагає мінімізувати будь-який біль, додала Магучіх.

Схожі новини