Передплата 2024 «Добрий господар»

Відомо, кому в Україні збільшать допомогу при народженні дитини

Кабінет міністрів України схвалив проєкт закону “Про державну допомогу сім’ям з дітьми” щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини

Відповідна постанова була ухвалена під час засідання уряду 26 травня.

У проєкті передбачене підвищення виплат з бюджету при народженні дитини із 1 січня 2022 року до 50 тисяч гривень. Виплата допомоги проводитиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру, решта суми виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом міністрів.

З 1 березня 2023 року і надалі щороку з 1 січня передбачається збільшення розміру виплат при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень у порівнянні з груднем попереднього року).

«Збільшиться також розмір допомоги при усиновленні дитини, оскільки допомога при усиновленні дитини надається у розмірі, встановленому для виплати допомоги при народженні дитини», — йдеться в пояснювальній записці до проєкту.

Зазначимо, зараз розмір допомоги становить 41 280 гривень, з яких 10 320 гривень виплачуються одразу, а решта — протягом наступних 36 місяців.

Як відомо, в Україні з 1 липня на 50% збільшать розмір соціальної допомоги дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: З 1 липня частина пенсіонерів отримають щомісячну доплату

Схожі новини