Передплата 2024 ВЗ

На відкритті Олімпіади в Парижі показали драг-квін пародію на картину Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря»

  • 27.07.2024, 15:45
  • 253

Під час церемонії відкриття цьогорічних літніх Олімпійських ігор у Парижі на сцені показали драг-квін пародію на картину Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря». Сценка обурила християн, які звинуватили організаторів у висміюванні християнства

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

Про це пишуть Irish Mirror, Daily Mail та New York Post.

Під час виступу 18 акторів сиділи за довгим столом, а в центрі стояла жінка з великим срібним головним убором, що нагадував німб, як на зображеннях Ісуса. Потім на сцені відбувався імпровізований показ мод, який супроводжувався танцями.

Пізніше на сцені з’явилася масивна таця, на якій лежав згорнутий калачиком чоловік, пофарбований у блискучий блакитний колір.

Організатори заявили, що перформанс був «інтерпретацією грецького бога [вина і свята] Діоніса», який мав «показати нам абсурдність насильства між людьми».

А втім, багатьом не сподобалося шоу, яке звинуватили у висміюванні християнства. Так, американський боксер Раян Гарсія закликав бойкотувати Олімпіаду: «Не можна не поважати релігію перед мільйонами людей. Це неправильно, що ніхто [цього] не помічає».

Американський подкастер Клінт Рассел також засудив виступ: «Це божевілля — відкривати свій захід, замінивши Ісуса й учнів на Таємній вечері на чоловіків у переодягненому вигляді. На землі 2,4 мільярда християн, і, мабуть, Олімпійські ігри хотіли голосно заявити їм усім, прямо з воріт: „Не ласкаво просимо“».

Схожі новини