Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині зафіксували збільшення захворювань на коронавірус у дітей

  • 24.07.2024, 13:45
  • 180

У липні медики госпіталізували вже дев’ятьох маленьких пацієнтів. Два місяці тому звернень з такими хворобами зовсім не було

Фото ілюстративне із Pexels
Фото ілюстративне із Pexels

Про це повідомили у Центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит».

Збільшення звернень через захворювання на Covid-19, грип та ГРВІ розпочалося у травні, однак лікарі наголошують, що поки що це не епідемія. У багатьох дітей симптоми Covid-19 виникли після перебування у літніх таборах, адже у великих скупченнях легше підхопити хворобу.

Відтак медики прогнозують ще більше зростання захворюваності з початком навчального року у вересні. Аби ситуація не дійшла до епідемії, батьків вже зараз закликають підготуватися та убезпечити своїх дітей — провакцинувати їх від Covid-19 та грипу, переконатися, що вони дотримуються правил гігієни (миття рук та дезінфекція) та уникати великих скупчень людей.

«Ми також фіксуємо, що у багатьох дітлахів знижений імунітет, і їхній організм не справляється, коли зіштовхується із вірусом. Правильне харчування, обмеження солодощів і фаст-фуду, достатній сон, прийом вітамінів, відсутність дефіцитів в організмі, вакцинація, фізична активність — це те, про що не варто забувати батькам задля здоровʼя дітей. Стреси внаслідок війни теж є причиною зниження імунітету», — зазначила керівник багатопрофільної клініки педіатрії, лікар-пульмонолог Вікторія Бергтравм.

Також лікарі наголошують, що вакцинуватися треба також від кашлюку та вітрянки. Після цих захворювань у дітей різко знижується імунітет, через що їм загрожують нові хвороби та важкі ускладнення.

Також медики зауважили, що особливо пильними треба бути батькам дітей віком до трьох років, адже вони важче переносять такі захворювання. Окрім того, що в них зазвичай важчі симптоми, у дітей раннього віку також часто проявляється ускладнення — пневмонія.

Схожі новини