Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Більшу частину обладнання для е-квитка фізично немає на що поставити”

Окрім встановлення обладнання, нічого немає для е-квитка, вважає громадський активіст

Громадський активіст Львова, засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига запевняє, що обіцяний проєкт електронного квитка може стати невиконаною обіцянкою.

«Констатую, що у Львові, окрім встановлення обладнання, нічого немає для е-квитка, — сказав Святослав у коментарі для „ВЗ“. — Більшу частину обладнання фізично немає на що поставити… А дотації з бюджету можуть складати в декілька мільярдів гривень для перевезення лишень 50 тисяч мешканців на годину! Люди, які займаються цим проєктом, живить в якомусь іншому світі. За період з 2019 року до сьогодні — вони придумали нові маршрути без відповідних розрахунків і досліджень. А напрацювання нової мережі з усіма розрахунками — вміщаються на одному листочку А4».

Святослав Товстига каже, не можна запроваджувати такий проєкт за принципом «пальцем в стелю».

«Для мене е-квиток — це не просто черговий кредит для міста, це витрачений час на підготовку до нарад і емоції на декількох сотнях нарад, написана магістерська робота щодо впровадження е-квитка у громадському транспорті, написана бакалаврська робота щодо використання SMART-технологій у керуванні електротранспортом і тисячі годин переконування громади Львова щодо потреби в е-квитку», — відзначив громадський активіст.

Керівник проєкту впровадження електронного квитка у Львові Роман Лев повідомив «ВЗ», що електронний квиток запустять з середини січня 2022 року. Системи для електронного квитка встановили на понад 350 одиницях транспорту. Ними обладнали майже 200 автобусів та ще 150 валідаторів встановили на трамваях і тролейбусах.

Читайте також: Львівським пільговикам роздадуть перших 20 тисяч е-квитків

Схожі новини