Передплата 2024 «Добрий господар»

З-під пензлів іноземних художників виросло «Дерево життя»

Мурал символізує солідарність світової спільноти з Україною

Фото автора
Фото автора

Львів поповнився ще одним цікавим муралом: «Дерево життя» постало на стіні закинутої будівлі біля дитячого майданчика. 20-метрову картину створили семеро художників з України, Великої Британії, США й Литви.

Мурал створили в рамках Фестивалю вулич­ного мистецтва й музики та творчого симпозіу­му MaLonNY, співорганізаторами якого були міс­та Маріямполе, Лондон та Нью-Йорк. «Дерево життя» — символ єдності та креативності мит­ців, об'єднання різних культур і стилів малюван­ня, — розповів «ВЗ» в. о. начальника управлін­ня культури Львівської міської ради Олексій Тарабан. — Це і символ солідарності світової спільноти з Україною, яка вже третій рік у ста­ні війни. Веселка над деревом — символ миру, який обов’язково настане".

«Схожий мистецький проєкт уже одинадцять років існує у литовському Маріямполі, — розпо­вів аташе з питань культури посольства Лит­ви в Україні Томас Іванаускас. — Моя мрія — мати такий же проєкт у Львові. Радий, що нам це вдалося, що митці погодились приїхати до міс­та Лева. Плануємо подібні проєкти також в ін­ших містах України. Будемо запрошувати біль­ше митців з інших країн — для створення нових муралів єдності».

Схожі новини