Передплата 2024 «Добра кухня»

В українських школах можуть з'явитися уроки медіаграмотності

  • 09.03.2021, 15:55
  • 753

Президент Володимир Зеленський переконаний, що у шкільні програми потрібно увести уроки медіаграмотності, а старших людей варто навчити відрізняти правду від фейків

Про це він заявив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Уроки медіаграмотності повинні з’явитися у нашій шкільній програмі, а ще тих, хто давно закінчив школу, — це наші батьки, наші дідусі та бабусі, ми маємо навчити, що таке інформаційна гігієна, що таке фейки, що таке пропаганда, як кількома реченнями чи навіть словами хтось може керувати їхнім розумом, керувати їхніми серцями», — сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна наразі перебуває на передовій боротьби з пропагандою, та нагадав, що раніше виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації.

Читайте також: «Секретні натовські лабораторії»? Канал «1+1» зомбує людей кремлівською пропагандою

За його словами, Центр має розпочати свою роботу вже незабаром. Президент сподівається, що в майбутньому він має стати «міжнародним хабом» протидії дезінформації та протидії пропаганді в усьому світі.

«Але ми свідомі того, що жоден центр не впорається один проти багатомільярдних бюджетів, зокрема Кремля, тому кожен з нас має навчитися важливим у новітньому світі навичкам. Усі ми миємо руки, викидаємо сміття, не вживаємо зіпсовані продукти, так само щоразу, коли ми беремо телефон, вмикаємо комп’ютер, планшет або телевізор, маємо вмикати мислення — критичне мислення, відрізняти правду від фейків, правду від брехні, обходити стороною інформаційні звалища, читати далі, ніж заголовки, сумніватися, перевіряти будь-яку інформацію в декількох джерелах, шукати першоджерело, зберігати холодну голову», — наголосив Зеленський.

Схожі новини