Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівські школи розпочнуть навчальний рік 2 вересня

  • 24.07.2024, 16:30
  • 166

Кабінет Міністрів України не дозволив містам самостійно ухвалювати рішення про початок навчального року. Відтак школярі Львівської громади розпочнуть навчання 2 вересня

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

«Щодо рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня. Здоровий глузд програв. Демократія та децентралізація теж. Але здається нікому того не треба. Той, хто ухвалює рішення — той відповідальний. Сумніваюся, але сподіваюсь, що Кабмін має інформацію про те, якою буде зима. І що навчання відбуватиметься без форсмажорів.

Я переконаний у тому, що у час війни ми маємо бути гнучкими і швидко адаптуватися до нових обставин. Шкода, що це розуміють не всі", — написав на це мер Львова Андрій Садовий.

Як відомо, 5 липня штаб із підготовки до зими у Львові рекомендував усім закладам загальної середньої освіти Львівської громади розпочати навчальний рік 19 серпня, а діяльність закладів позашкільної освіти — з 1 вересня. Відтак місто неодноразово зверталося до різних підрозділів Кабміну з проханням дозволити місцевим органам влади самостійно планувати структуру навчального року. Останнє звернення публічно озвучили 23 липня на засіданні сесії Львівської міської ради, до того, як Кабмін оприлюднив остаточне рішення про початок і кінець навчального року в усіх школах країни.

Схожі новини