Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Буряк і нагодує, і полікує

Напевно, мало знайдеться людей, які б не включали до свого меню буряк. А якими корисними властивостями володіє буряковий сік

Він є відмінним засобом для лікування холециститу, хронічних закрепів і млявої перистальтики кишок. При цих захворюваннях фахівці рекомендують пити по по­ловині склянки бурякового соку натщесерце, за одну годину до сніданку.

Не варто забувати про чудо­дійні властивості соку і людям, що потребують комплексної те­рапії пухлинних захворювань. При цьому, для досягнення необхідних результатів, треба пити буряко­вий сік 5−6 разів на день за 15 хви­лин до їди по половині склянки.

Фахівці рекомендують вжи­вання бурякового соку також при анемії (малокрів'ї), артеріальній гіпертензії і атеросклерозі судин. При цих захворюваннях необхід­но приймати суміш бурякового і морквяного соків у пропорції 1:4 три-чотири рази на день по чверть склянки.

Якщо є камені у сечовому міху­рі або нирках, слід пити суміш со­ків, приготовлених з однієї части­ни бурякового соку, двох частин морквяного і двох частин огірко­вого соку. Пити по чверть склянки за 30 хвилин до їди два-три рази на день.

Під час клімаксу або при по­рушеннях менструального циклу необхідно приймати суміш чорної редьки і буряка, приготовлену у пропорції 1:1, між їдою три-чотири рази на день.

Але слід зазначити, що буряко­вий сік не рекомендують вжива­ти при пієлонефриті, виразковій хворобі дванадцятипалої кишки і шлунка, а також при гломерунеф­риті.

Схожі новини