Передплата 2024 «Добра кухня»

Квадробери, теріантропи та фуррі: що відомо про новий тренд

  • 26.09.2024, 10:15
  • 595

Уперше світ дізнався про те, що таке квадробери, завдяки хлопцеві, на ім'я Кенічі Іто з Токіо

Фото: Chas.news
Фото: Chas.news

У дитинстві він зовні був схожий на мавпочку, через це часто вислуховував глузування від однолітків, але не ображався. Одного разу, будучи вже дорослим, Іто в зоопарку побачив мавпу, яка бігала по вольєру з неймовірною швидкістю. Відтоді Іто почав вивчати особливості опорно-рухового апарату мавпи і намагатися адаптувати наявні функції під організм людини.

На це пішло дев’ять років.

Звісно, Іто не залишився непоміченим — на дорослого чоловіка, який бігає Токіо навкарачки, не раз звертала увагу поліція, але, тим не менш, бажаних результатів новатор досяг:

  • 2008 року він пробіг стометрівку навкарачки за 18,58 секунди;
  • у 2013 році - за 16,87 секунди;
  • у 2015 році - за 15,71 секунди.

Іто став рекордсменом, а до нової техніки бігу стали придивлятися американські фітнес-тренери, саме тому в США з’явився вид тренувань під назвою «animal flow» -«вільні рухи в стилі тварини», що поєднують йогу, пілатес, стретчинг, капоейру і брейк-данс. Простіше кажучи, спочатку квадробіка справді була тільки видом фізичних вправ, а не субкультурою.

Сама назва «квадробіка» — це латинське «quattuor» (чотири) і англійське «aerobics» (аеробіка).

Квадробери зараз

У сучасному світі, найчастіше, квадробери — це люди (зокрема діти), які стали учасниками нестандартної субкультури, яка вже нічого спільного не має зі спортом. Нині діти, які беруть участь у тренді, пересуваються навкарачки, використовуючи тематичний реквізит — маски та накладні хвости. Для них квадробіка — це не про фізичну активність, а про спільність і приналежність до трендів.

Але квадробери в Україні не одні - це тільки одна гілка модної нині субкультури. Крім них існують теріантропи та фуррі, а різниця між трьома різними течіями одного тренду суттєва:

  • квадробери — ті, хто імітує повадки тварин фізично і зовні, надягаючи маски і хвости;
  • фуррі наслідують мультяшних героїв — людиноподібних звірят;
  • теріантропи переконані, що мають душу тварини.

Для того щоб розуміти, чи небезпечна така квадробіка для дитини, необхідно поспостерігати за її поведінкою і мотивацією.

Схожі новини