Передплата 2024 ВЗ

«Вуличні дерева потрібно замінювати, але через воєнний стан бракує коштів»

На вулиці Сахарова вітер повалив дерево, всередині воно було трухляве…

На вулиці Сахарова, біля кондитерської, вітер зламав старе дерево. На щастя, обійшлося без жертв. Адміністратор кондитерської зателефонував на «гарячу лінію» міста, комунальники швидко приїхали і розпиляли залишки дерева.

Перші враження комунальників — дерево всередині було старе та доволі трухляве, воно могло будь-коли впасти та наробити біди…

Комунальники, які розрізали дерево, зазначили, що воно впало через те, що зі сторони дороги гілки зрізали, а зі сторони тротуару не зрізали. Коли вітер був сильніший, він схилив дерево і зламав, оскільки скільки стовбур був трухлявий.

Виникає питання — чому районні адміністрації та працівники управління екології Львівської міськради не стежать за «тротуарними» деревами, не перевіряють їх стан та не зрізають аварійні. Нагадаємо, у серпні 2021 року у Стрийському парку через буревій аварійне старе дерево впало на лавку та вбило двох молодих людей. Хлопець — курсант Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Як розповіла для «ВЗ» в.о. начальниці управління екології Львівської міської ради Галина Микітчак, мешканці вулиці Сахарова раніше не скаржилися на дерево поруч з кондитерською.

«Поговорила з Франківською районною адміністрацією про те, що треба ретельно перевірити дерева біля тротуарів в районі, звернути увагу на вулицю Сахарова, — каже чиновниця. — Торік ми сорок старих дерев зрізали на Коновальця і почалася критика, що так не можна роботи, що ми нищимо зелені насадження. Але на місці зрізаних садимо нові дерева. Дерева треба замінювати, але у зв‘язку з воєнним станом на це бракує коштів. На заміну дерев на кожен район виділили з бюджету по 400 тисяч гривень, цього замало. Цього року у Франківському районі висадимо 65 дерев. В районі є багато старих, замінюємо їх поступово, бо на все не вистачає коштів».

Схожі новини