Передплата 2024 «Добра кухня»

У Шевченківському гаю відкриють інформаційно-освітній центр з укриттям на 200 осіб

  • 26.09.2024, 20:03
  • 239

Цієї неділі, 29 вересня, у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, відомому в народі як Шевченківський гай, відбудеться відкриття нового інформаційно-освітнього центру

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Для усіх охочих ознайомитися з новим простором та прогулятися діючою експозицією вхід у цей день до музею буде вільний.

Інформаційно-освітній центр Львівського скансену — це місце, що зустрічатиме відвідувачів музею, оскільки тут запрацюють сучасні каси та інформаційна стійка. В інфоцентрі облаштовали дитячий освітній простір, конференц-зали для проведення заходів, кафе і музейну крамничку.

Також з відкриттям інфоцентру у гаю появиться укриття центру площою понад 130 кв. м, який за потреби може прихистити близько 200 осіб.

Будівля простору інклюзивна та безбар'єрна, у ній обладнані пандуси та доріжки для пересування на кріслі колісному, вбиральня для маломобільних груп населення, понижена стійка на касі, а також кімната догляду за немовлятами.

У неділю, 29 вересня, гості скансену зможуть ознайомитися не тільки з опціями нового простору, але й доєднатися до екскурсій музеєм, відвідати діючі виставки та майстеркласи з гончарства. Завершить цей день співоче дійство за участі співачки, дослідниці автентичних українських пісень та духовного співу Уляни Горбачевської.

Старий вхід теж використовуватимуть: у першу чергу для службових потреб та у дні великого напливу відвідувачів.

Схожі новини