Передплата 2024 «Добрий господар»

«Квартири в стилі бароко годяться під ресторан, але для того треба викупити помешкання всього будинку»

У Львові неподалік церкви Святого Юрія продають квартиру площею 211 метрів квадратних за 950 тисяч доларів

Фото зі сайту OLX
Фото зі сайту OLX

Кому квартиру в стилі «пшонки»? Дорого! У Львові поблизу церкви Святого Юрія та НУ «Львівська політехніка», виставили на продаж п’ятикімнатну квартиру площею 211 метрів квадратних за 950 тисяч доларів. Таке оголошення з’явилося на сайті OLX.

Квартира-музей, яку виставляють на продаж — це вторинний ринок. У помешканні зроблено ремонт за авторським проєктом у стилі бароко, є оригінальні італійські меблі, люстри, предмети декору та вмонтована побутова техніка. Серед переваг — відеоспостереження та сигналізація.

Подібні оголошення щодо продажу помешкань частіше можна зустріти у Києві. Там квартири у стилі «пшонки» із золотими унітазами продають по півтора-два мільйони доларів. Але покупців немає.

Як пояснив для «ВЗ» львівський рієлтор Олександр Мількович, квартиру у стилі бароко біля церкви Юрія продають уже чотири роки, але марно. Це власність одного з топпосадовців Львова.

«Такі помешкання не мають попиту взагалі, — наголошує Мількович. — Бо для чого вони годяться? Для життя чи бізнесу — навряд. Можна придбати під розкішний ресторан, але квартира має бути на першому поверсі. Квартира в будинку біля НУ „Львівської політехніки“ — на другому поверсі. Якщо купувати її під ресторан, то доведеться тоді викуповувати помешкання всього будинку. Знаю в цьому ж будинку продається подібна квартира ще більшої площі і наполовину дешевше — теж не має покупця».

Олександр Мількович каже, квартири-«музеї» рідко можуть знайти покупця. По-перше, площа велика, по-друге, інтер'єр — специфічний. Для життя сім'ї зараз купують квартири площею до ста метрів квадратних, зокрема у новобудовах.

«Якщо хтось рідко і купує подібні помешкання — то це лише для самовираження. Там можна зробити музей. Знаю одного дивака, який спеціально купив квартиру в історичному будинку на мансарді, аби там виставити свої картини та приходити туди, щоб милуватися ними», — каже мій співрозмовник.

Схожі новини