Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівські «беркути» і далі будуть під вартою

У Печерському райсуді м. Києва завершили розгляд прокурорських клопотань про те, щоб продовжити тримання під вартою експомічника начальника штабу львівського спецпідрозділу міліції «Беркут» Миколи Старосільця, а також колишнього командира цього батальйону Ростислава Пацеляка. Обох звинувачують у злочинах проти Майдану

На фото: Під час розгляду справи Ростислава Пацеляка. Фото Михайла Кайла.
На фото: Під час розгляду справи Ростислава Пацеляка. Фото Михайла Кайла.

Попри звернення адвоката Наталії Вознюк, яка просила обрати мірою запобіжного заходу своїм підзахисним цілодобовий арешт, Старосільцю продовжили арешт до 2 серпня 2024 року. Перед тим захисниця «беркутівця» заявляла клопотання про відвід судді, але його відхилили як невмотивований.

При розгляді справи Пацеляка прокурори дали аргументовані обґрунтування щодо ризиків, які виникли б у випадку, якщо цього екссиловика випустять з-під варти. Зокрема, сказали, що Пацеляк донині є платником податків у росії… Відтак суддя продовжила Пацеляку термін тримання під вартою на 60 діб, до 2 серпня.

А вчора у Голосіівському рвйсуді м. Києва мало відбутися підготовче засідання по новій кримінальній справі проти Пацеляка і Старосільця. Їм інкримінують важкі злочини: вбивства трьох і більше осіб, замах на вбивство, теракт, викрадення зброї… Однак до розгляду питання не дійшло: три судді (члени колегії) взяли самовідвід. Минулого тижня також в цьому суді взяли самовідвід інші три судді (інша колегія). Тому справа піде в Апеляційний суд на новий розподіл — визначатимуть новий районний суд, який судитиме львівських «беркутівців».

Схожі новини