Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Берлінські трамваї вже незабаром з’являться на вулицях Львова

  • 20.06.2024, 20:23
  • 603

У Львові готують до випуску на маршрути перші трамваї, які місту безоплатно передає Берлін

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Як повідомили у Львівській міськраді, наразі у вагоноремонтних майстернях ЛКП «Львівелектротранс» переобладнують два вагони.

Зазначимо, що один з них вже практично готовий і планується, що до кінця червня він виїде на лінію. Львів уже отримав 7 трамваїв. Загалом їх буде 12. Всі вони є енергоощадними.

До Львова трамвайні вагони прибувають у депо Львівелектротрансу на вул. Промислову. Згодом на підставних візках їх транспортують у вагоноремонтні майстерні підприємства, що на вул. Городоцькій. Тут трамваї переобладнують під ширину львівської колії, міняють деяке обладнання, фарбують.

«У Берліні ширина колії - 1435 см, тож нам необхідно переобладнати вагони під нашу колію, шириною 1000 см. Для цього використовуємо візки з наших списаних трамваїв та переобладнуємо берлінські вагони, щоб вони могли курсувати вулицями нашого міста», — зазначив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури.

Перший вагон на лінію хочуть випустити до кінця червня. Планується, що берлінські трамваї курсуватимуть на маршрутах № 3 та № 6.

Схожі новини