Передплата 2024 «Добрий господар»

«Пишаюся своїми дівчатами — вони були серйозно налаштовані на перемогу»

Учні Львівського ліцею імені Івана Пулюя перемогли у Всеукраїнських змаганнях з черлідингу

Фото Терези ЯРЕМИ
Фото Терези ЯРЕМИ

Минулими вихідними у Києві відбувся фінал змагань «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги». У фіналі змагань із черліденгу львівські учениці ліцею імені Івана Пулюя вибороли перше місце з результатом 217,5 бала і стали найкращими з черліденгу на всеукраїнських змаганнях «Пліч-о-пліч: Всеукраїнські шкільні ліги». А загалом у столиці України з цього виду спорту змагалися 18 команд з усієї України.

До Києва львівські ліцеїстки їхали у піднесеному настрої. Дівчатка мріяли здобути одне з перших місць на п'єдесталі пошани. Але їхній виступ у фіналі, за словами мами однієї з учасниць, «підкорив суддівську команду і просто „порвав“ зал». А ще усі були здивовані, що львів'янок готував до змагань вчитель фізкультури ліцею імені Івана Пулюя Тарас Глива. За словами ведучого нагородження, це взагалі унікальний випадок, що дівчаток готував до змагань чоловік (черлідинг вважають жіночим видом спорту. — Г.Я.), та ще й випускник спортивного вузу зі спеціальності «Футбол».

— Ми почали тренуватися командою на початку лютого, — розповів журналістці «ВЗ» пан Тарас. — Спочатку ми перемогли у районних і міських змаганнях. Це додало нам стимулу, і ми готувалися ще більше, щоб поїхати до Києва. Зізнаюся, попри те, що завжди вірив у своїх дівчат, не сподівався, що дійдемо до чемпіонату України і що виграємо першість. Коли після першого туру у Києві ввійшли у десятку, радості не було меж. Хоча конкуренція була дуже серйозна. Пишаюся своїми дівчатами — вони були серйозно налаштовані на перемогу. Бачив, як страшенно хвилювалися батьки. Коли оголосили, що перше місце журі присудило ліцею імені Івана Пулюя, у мене був такий шок, що досі не можу повірити, що саме мої дівчата привезли перемогу до Львова.

Як розповіла журналістці «ВЗ» директорка ліцею Івана Пулюя Ірина Хміль, у ліцеї давно ввели два модулі у рамках своєї автономії (кожен навчальний заклад може вносити зміни до освітньої програми. - Г.Я.) — скелелазіння, карате і черліденг.

— Ці модулі — це не секція чи гурток, — каже пані Ірина. — Ми звикли, що футбол, волейбол є в обов’язковій програмі уроків фізкультури. Тепер маємо ще три модулі — карате, черліденг і скелелазіння. Так, це новинка, тут розроблено наші програми. Черліденг на сьогодні став однією з категорій Олімпійських ігор, а у нашому ліцеї на уроках фізкультури діти опановують елементи черліденгу уже кілька років. Ми не показуємо результати гуртків і секцій — це шкільні команди, які беруть участь у шкільних змаганнях.

— Чи ви, пані Ірино, сподівалися, що ваші дівчата привезуть «золото»?

— У нас дуже талановиті і добрі діти. Я бачила, як вони тренувалися. Ба більше, я й сама у спортивному залі не раз брала участь у таких тренуваннях. Так, ми радіємо з перемоги, але мене тішить те, наскільки сьогодні є гарний підхід до розвитку спорту і здорового способу життя. Ті шкільні спортивні ліги, що були започатковані у Львові, саме цьому і сприяють. У шкільних спортивних лігах беруть участь і педагоги, і навіть директори шкіл. Зрештою, з директорів усе й починалося…

Схожі новини