Передплата 2024 «Добрий господар»

Колишній голова Тернопільської облради незаконно зберігав вдома боєприпаси

За це правопорушення може бути позбавлений волі на строк до семи років

Михайло Головко тепер ходить не на роботу в облраду, а на допити до прокурорів... Фото gazeta1.com
Михайло Головко тепер ходить не на роботу в облраду, а на допити до прокурорів... Фото gazeta1.com

Колишній голова Тернопільської обласної ради, народний депутат двох скликань Михайло Головко, який через звинувачення у корупції перебуває зараз під цілодобовим домашнім арештом, має нову проблему. НАБУ і САП повідомили йому другу підозру — інкримінують незаконне зберігання вдома боєприпасів. За вчинене правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, винуватець може бути позбавлений волі на строк від трьох до семи років.

Під час обшуку у помешканні і на робочому місці ексголови Тернопільської ради детективи знайшли: 60 патронів калібру 5,45×39 мм (зразка 1974 року), 20 патронів калібру 7,62×39 мм (зразка 1943 року), один гвинтівковий патрон калібру 7,62 мм, 1 гвинтівковий патрон калібру 14,5×114 мм із запалювальною кулею, 30×165-мм осколково-фугасно-запалювальний артилерійський постріл унітарного спорядження та 40×53 мм гранатометний постріл HE-FRAG-T DM121 унітарного спорядження з осколково-фугасно-трасуючою гранатою.

Михайлу Головку належить пояснити слідчим, де взяв зі боєприпаси, як збирався їх використати. Як відомо, колишній високопосадовець разом з волонтерами не раз їздив до воїнів ЗСУ — не виключено саме із зони бойових дій незаконно привіз боєприпаси.

Минулого року правоохоронні органи затримали Михайла Головка і двох заступників Тернопільської обласної військової адміністрації під час отримання незаконної вигоди. Як випливає з матеріалів слідства, хабар вони вимагали у підприємця за те, що підпишуть платіжки про виконання підрядних робіт з ремонту дороги у Збаражі — і за це підприємець отримає з обласного бюджету законну оплату. Загалом посадовці мали отримати 2,4 млн грн «відкату». Затримали їх, коли їм принесли черговий «транш» — 600 тис. грн.

Прокурори клопотали у суді, щоб помістити підозрюваних у СІЗО. Михайло Головко провів там один день — і вийшов на волю, внісши грошову заставу 805 тис. 200 грн. Позаяк Головко надалі не виконував покладених судом на нього зобов’язань, цю заставу було перераховано у дохід держави.

У кінці жовтня депутати Тернопільської обласної ради звільнили Михайла Головка з посади голови.

Схожі новини