Передплата 2024 ВЗ

Колишній голова Тернопільської облради незаконно зберігав вдома боєприпаси

За це правопорушення може бути позбавлений волі на строк до семи років

Михайло Головко тепер ходить не на роботу в облраду, а на допити до прокурорів... Фото gazeta1.com
Михайло Головко тепер ходить не на роботу в облраду, а на допити до прокурорів... Фото gazeta1.com

Колишній голова Тернопільської обласної ради, народний депутат двох скликань Михайло Головко, який через звинувачення у корупції перебуває зараз під цілодобовим домашнім арештом, має нову проблему. НАБУ і САП повідомили йому другу підозру — інкримінують незаконне зберігання вдома боєприпасів. За вчинене правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, винуватець може бути позбавлений волі на строк від трьох до семи років.

Під час обшуку у помешканні і на робочому місці ексголови Тернопільської ради детективи знайшли: 60 патронів калібру 5,45×39 мм (зразка 1974 року), 20 патронів калібру 7,62×39 мм (зразка 1943 року), один гвинтівковий патрон калібру 7,62 мм, 1 гвинтівковий патрон калібру 14,5×114 мм із запалювальною кулею, 30×165-мм осколково-фугасно-запалювальний артилерійський постріл унітарного спорядження та 40×53 мм гранатометний постріл HE-FRAG-T DM121 унітарного спорядження з осколково-фугасно-трасуючою гранатою.

Михайлу Головку належить пояснити слідчим, де взяв зі боєприпаси, як збирався їх використати. Як відомо, колишній високопосадовець разом з волонтерами не раз їздив до воїнів ЗСУ — не виключено саме із зони бойових дій незаконно привіз боєприпаси.

Минулого року правоохоронні органи затримали Михайла Головка і двох заступників Тернопільської обласної військової адміністрації під час отримання незаконної вигоди. Як випливає з матеріалів слідства, хабар вони вимагали у підприємця за те, що підпишуть платіжки про виконання підрядних робіт з ремонту дороги у Збаражі — і за це підприємець отримає з обласного бюджету законну оплату. Загалом посадовці мали отримати 2,4 млн грн «відкату». Затримали їх, коли їм принесли черговий «транш» — 600 тис. грн.

Прокурори клопотали у суді, щоб помістити підозрюваних у СІЗО. Михайло Головко провів там один день — і вийшов на волю, внісши грошову заставу 805 тис. 200 грн. Позаяк Головко надалі не виконував покладених судом на нього зобов’язань, цю заставу було перераховано у дохід держави.

У кінці жовтня депутати Тернопільської обласної ради звільнили Михайла Головка з посади голови.

Схожі новини