Передплата 2024 ВЗ

«Політика розширення Євросоюзу є найкращою політикою для Європи та ключем до миру, стабільності і безпеки назавжди»

  • 07.03.2024, 10:25
  • 381

Петро Порошенко на полях Конгресу Європейської народної партії у Бухаресті провів низку зустрічей з керівниками Євросоюзу та лідерами держав

Фото "ЄС"
Фото "ЄС"

З президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн Порошенко обговорив пріоритети порядку денного між нашою державою та Євросоюзом і надав їй необхідну інформацію щодо нагальних потреб України на полі бою.

«Попереду — багато роботи, але, впевнений, разом ми зможемо забезпечити ефективний рух України до членства в ЄС. Висловив сподівання, що ще цього місяця Єврокомісія подасть відповідну переговорну рамку для початку вступних переговорів з Україною без жодних зволікань та штучних перепон. І звісно ж, побажав успіхів пані фон дер Ляєн у балотуванні на другий термін на посаді Президента Європейської Комісії. Вірю в потужну представленість Європейської народної партії, нашої політичної сім'ї, у наступному складі Єврокомісії», — пише Порошенко в соцмережах.

«З єврокомісаром ЄС Йоханнесом Ґаном нас обʼєднує не одна година ґрунтовних обговорень майбутнього України в Європейському Союзі. Цього разу, тут у Бухаресті, в межах Конгресу Європейської народної партії ця тема знову стала для нас ключовою. Передусім у контексті очікуваних вступних переговорів між Україною та ЄС», — пише пʼятий президент.

«Ми також обговорили посилення відсічі російському вторгненню та перспективи використання заморожених активів росії для допомоги Україні. Бо активи агресора мають працювати заради зміцнення українського війська, яке потребує більше зброї та більше боєприпасів!», — наголошує Порошенко.

У розмові з президенткою Молдови Майєю Санду Порошенко наголосив, що в України із Молдовою спільні безпекові виклики, на які треба знайти відповіді разом. «росія — наша спільна загроза, яку можливо подолати всім демократичним світом», — вважає лідер «Євросолідарності».

Із премʼєр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем Петро Порошенко обговорив питання прискорення надання Україні високоточної та далекобійної зброї, ситуацію з американською допомогою, а також перспективи початку переговорів про вступ до ЄС у березні цього року.
«Особливу увагу приділили важливості зміцнення демократії в Україні, зокрема, принципів політичного та парламентського плюралізму, прав опозиції та верховенства права», — зазначає Порошенко.

Критичні потреби ЗСУ Порошенко також обговорив із президентом ЄНП Манфредом Вебером.

«Нам необхідна підтримка України як у відсічі російському агресору, так і у розбудові демократії. Дякую президенту Європейської народної партії Манфреду Веберу за допомогу Україні на цьому шляху до членства в ЄС. Обговорили ситуацію на фронті, потреби українського війська, критичні виклики, які стоять перед нашою країною. Побажав перемоги демократичним правоцентристським силам, що зміцнить стійкість та потенціал Європейського Союзу», — зазначає лідер партії.

«У 2014-му Жозе Мануель Баррозу був Президентом Європейської Комісії. На нашу долю припали перші місяці російської навали, якій ми тоді дали скоординовану відсіч. Хоч якими складними були б виклики, відповідь є завжди», — прокоментував Порошенко розмову із екскерівником Єврокомісії.

Під час виступу на Конгресі Європейської народної партії Порошенко закликав західних партнерів дати Україні всю зброю, яка їй потрібна для перемоги над путіним, швидше, вчасно, без будь-яких обмежень.

За словами пʼятого президента, політика розширення Євросоюзу є найкращою політикою для Європи та ключем до миру, стабільності і безпеки назавжди.

«Ми повинні бути амбітними та заохочувати всі відповідні сторони, щоб зробити наш вступ можливим до наступних виборів у ЄС, 2029 року. Це дуже важка робота на наступні п’ять років», — наголосив Петро Порошенко.

«Саме в Україні триває боротьба за сильнішу та безпечнішу Європу. Стійте з Україною. Боріться з нами до нашої перемоги. Вічна слава всім українським героям у боротьбі за нашу незалежність, демократію, свободу, вільну Європу та правовий світопорядок», — сказав Порошенко.

Схожі новини