Передплата 2024 ВЗ

Президент Фінляндії проплив 24 кілометри!

56-річний Александр Стубб здолав цю дистанцію у холодній річці Оуланка

Фінський президент Александр Стубб відомий своєю пристрастю до тих видів спорту, де потрібна неабияка витривалість. Фото EPA.
Фінський президент Александр Стубб відомий своєю пристрастю до тих видів спорту, де потрібна неабияка витривалість. Фото EPA.

Фінський президент Александр Стубб відомий своєю пристрастю до тих видів спорту, де потрібна неабияка витривалість. І ось нове досягнення 56-річного глави Суомі: у національному парку, розташованому біля кордону з рф, Стубб проплив за течією річки Оуланка 24 кілометри.

Водночас перша леді Фінляндії, Сюзанна Іннес-Стубб, подолала в тій же річці 12-кілометрову дистанцію.

Після запливу фінський президент зазначив у соцмережі Х, що це був «дивовижний досвід». Стубб наголосив: «Я брав участь у багатьох спортивних подіях, але ця була найкращою». Як додав глава Суомі, можливість поплавати серед природи є однією з багатьох причин відвідати Фінляндію.

Крім плавання на відкритій воді, Стубб займається тріатлоном

Оуланка має завдовжки 135 км. Її витік — на півдні Лапландії, а завершує свій шлях ця річка у Карелії (наразі належить рф). Усього в екстремальних змаганнях узяли участь понад 400 плавців (у холодній фінській річці відчайдухи пливли у гідрокостюмах). 24-кілометрову дистанцію Стубб подолав за 4,5 години й фінішував у чільній групі.

Крім плавання на відкритій воді, колишній член уряду (2008−2016) і прем'єр-міністр Фінляндії (2014−2015) захоплюється також тріатлоном (олімпійська дистанція — плавання 1500 м, велогонка 40 км і біг 10 км, дисципліна «Залізна людина» — плавання 3,8 км, велогонка 180 км і біг 42 км).

У березні 2024 року Александр Стубб став 13-м президентом Фінляндії.

Схожі новини