Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Експоліцейський забив дружину до смерті

А у суді заявив, що «дав дружині кілька ляпасів по обличчі, щоб привести її до тями»

Вироком суду експоліцейського засуджено до 8 років позбавлення волі.
Вироком суду експоліцейського засуджено до 8 років позбавлення волі.

Перемишлянський районний суд у Львівській області виніс вирок експоліцейському, який у січні 2023 року до смерті забив дружину (ч. 2 ст. 121 КК України). Вироком суду його засуджено до 8 років позбавлення волі. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

«Під час чергового конфлікту фігурант побив свою 50-річну дружину, нанісши їй тяжкі тілесні ушкодження. Після чого поклав жінку на диван і ліг спати, — йдеться в повідомленні обласної прокуратури. — Вночі обвинувачений почув, як потерпіла хрипить і викликав швидку допомогу. Фельдшер швидкої приїхала і констатувала смерть жінки.

Під час судового засідання обвинувачений вину не визнавав, у вчиненому не розкаявся. На момент вчинення злочину чоловік працював поліцейським в одному із районних управлінь поліції. Наразі він перебуває під вартою. З органів поліції звільнений. Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження. Досудове розслідування здійснювали слідчі територіального управління ДБР".

У Єдиному державному реєстрі судових справ я прочитала деталі цієї справи. Вражає те, що під час судового засідання обвинувачений вину так і не визнавав… У суді адвокат обвинуваченого просив, аби суд змінив запобіжний захід — тримання під вартою — на більш м’який — заставу, чи домашній арешт.

Адвокат стверджував, що обвинувачений перебуває у хороших відносинах із своїми синами. Один з яких зареєстрований разом з ним в гуртожитку, де і проживає дотепер. «Зважаючи на те, що це гуртожиток поліції, будь-які незаконні дії з боку обвинуваченого виключаються, — пояснював у суді адвокат обвинуваченого. — Вплив на свідків виключається, оскільки вони вже дали всі покази під час досудового розслідування».

Адвокат надав суду… позитивну характеристику з місця роботи. А також копію наказу про звільнення обвинуваченого зі служби. Це, за словами адвоката, не дозволить йому скористатись своїм посадовим становищем. Крім того, обвинувачений має проблеми зі здоров’ям, що підтверджується випискою з медичної картки.

Однак суд продовжив обвинуваченому строк тримання під вартою. Прокурор пояснив, зокрема, що тримання обвинуваченого під вартою — це запобігання спробам переховуватися від органів досудового розслідування…

«Слідство встановило, що перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, виник побутовий конфлікт. Обвинувачений наніс дружині численні удари у життєво важливі органи, — йдеться у матеріалах справи. — Що спричинило низку травм, зокрема, черепно-мозкову травму, які в результаті призвели до смерті.

Обвинувачений давав у суді непослідовні та неоднозначні покази. Казав, що дружина впала і розбила голову об кахельний п'єц. Він помив їй голову та поклав спати… Або, що дружина була п’яна. Падала з табуретки на підлогу… Обвинувачений лише зізнався, що дав дружині кілька ляпасів по обличчі, коли хотів привести її до тями…". Тож у вчиненому експравоохоронець так і не розкаявся…

Схожі новини